Látják: az erőszak velejárója a rendszernek!

2016. március 02. 10:22

Magyarországon a jog uralmát felülírja a jogalkotó uralma.

2016. március 02. 10:22
Haász János
Index

„A legfontosabb ugyanis az, amit a két döntés egyértelműen megfogalmaz (nem először a 2010 óta tartó permanens kétharmados forradalom időszakában):

Magyarországon a jog uralmát felülírja a jogalkotó uralma.

Hogy bármikor, ha van egy nekünk nem tetsző jogszabály, gyorsabban átírhatjuk, mint hogy Nyakó István annyit mondhatna, hogy időpecsét. Ráadásul a „nekünk nem tetsző jogszabály” átírása itt egyben azt is jelenti (szintén nem először az elmúlt öt-hat évben), hogy durván sérül a jogbiztonság egyik alapelve, a visszamenőleges hatályú jogalkotás tiltása. A parlament egy jogerős, ám a regnáló politikai hatalomnak kedvezőtlen bírósági döntést írt felül egy laza mozdulattal.

Ellenzéki képviselőt erőszakkal megakadályozó kopaszok, majd az így orvul és törvénysértően szerzett előnyt legitimáló, részben jogászok alkotta választási bizottság, bírósági döntést törvénymódosítással lenullázó-felülíró parlament – nem egész 24 órán belül kaptuk ezt a nyakunkba. És mindezt tulajdonképpen rezzenéstelen arccal tudomásul vesszük, hiszen nem lesz tőle drágább se a gáz, se a sör, se rosszabb a metró, se kevesebb a fizetésünk. Miközben az egész abszurd és hallatlan és nonszensz és ijesztő. De épp a folyamatossága miatt már nem üti meg, már ez sem üti meg az ingerküszöböt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
maanzaad
2017. március 18. 15:05
Kubatovnak semmi köze Fradi Securityhez, miután köztudott, hogy azok az UTE stadionban ügyelnek a rendre.:)
balbako_
2017. március 03. 08:03
Ezt hívják demokráciának bazdmeg! Amikor ti voltatok többségben ugyanezt tettétek, csak emellé még az országot is elkúrtátok. (Nem kicsi, nagyon!)
moricka13
2016. augusztus 24. 13:07
Haász János, Hát Te ki vagy, a Jog és az Igazság, vagy csak egy fogadatlan prókátor és bekiabáló ? Indulj 2018-ban, mutasd meg, hogy kell bejutni és csinálni jogszerűen, igazságosan!
cutcopy
2016. április 25. 14:21
Kopaszok, jegybank, pedagógusok.. kész kánaán a fröcsögésre..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!