Neoliberális nullák

2016. február 25. 13:12

Az Orbán-kormány az unortodoxia és a szabadságharc hangoztatása ellenére neoliberális kormány, amely ilyen politikát is folytat.

2016. február 25. 13:12
Ungár Péter
Ungár Péter
Népszabadság

„Az Orbán-kormány az unortodoxia és a szabadságharc hangoztatása ellenére neoliberális kormány, amely ilyen politikát is folytat.

Célja, hogy a béreket mesterségesen alacsonyan tartsa, a nemzetközi tőkét kedvezményekkel idevonzza és az újraelosztást minimalizálja. Hogy minderről kétségek se legyenek, Varga ­Mihály már bejelentette: a nemzetgazdasági tárcánál azon dolgoznak, hogy 2017-re úgy állítsák össze a költségvetést, hogy annak a hiá­nya nulla legyen. A költségvetési ­hiány eltörlése pedig nem más, mint az ún. ­Schwarz Zero, azaz a fekete nulla merkeli parancsának beteljesítése, egy Németországban és Brüsszelben egyaránt népszerű gazdasági doktrína importálása, amely kizárólag ideo­lógiai okokból ruházza fel vuduszer ű természetfeletti tulajdonságokkal a költségvetési hiány mértékét.

A magyar nullás költségvetést 800 milliárdos megszorításokkal állítják majd elő. Ne legyen kétségünk, a pénzt az oktatásból, az egészségügyből és a többi hasonló területről vonják majd el, mert a kisebb állam gondolatába szerelmes neoliberálisok minden alkalommal ezt teszik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ellenforradalmár
2016. február 26. 08:27
"A magyar nullás költségvetést 800 milliárdos megszorításokkal állítják majd elő." Na, megint egy szakértő! Ehhez képest pedig, a nullást költségvetést kevesebb államadósság után fizetett kamattal (több száz milliárd megtakarítás) és növekvő GDP miatt növekvő bevétellel hozzák össze. Valahol az államadósság után fizetett kamatok csökkentése (1.200 milliárdról 900 milliárdra) is egyfajta "megszorítás", de ezért sírjon valaki más!
saddlenode
2016. február 26. 00:54
Schwarze Null amugy, nem "Zero". tucc nemetül?
1234
2016. február 25. 22:07
Ezek a szótrükkök már nem fognak bejönni ocsmány liberálbolsevik gyilkos globálkommunisták és ovis poronytaitok!
silenceCZ
2016. február 25. 18:35
annyit költeni, mint amennyit megtermelsz kőkonzervatív dolog... miről pampog ez a szerencsétlen?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!