Kockás támogatásból kockás közösség lett

2016. február 20. 10:38

Több tízezer középiskolás diák, ha kockás ingben látja kortársát, pontosan tudni fogja, hogy egy közösségbe tartoznak, és vicces lesz nézni, hogy a tömegközlekedésen vizslató szemek fogják nézni. Vajon azért vette fel?

2016. február 20. 10:38
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

„A mai kockás támogatás azt tette meg, amire nem volt példa az elmúlt öt évben: identitást és közösséget adott az oktatásért tiltakozóknak, méghozzá alulról jövő, lokális közösségekből kiindulva. Ma lényegében beálltak a tanárok mögé a középiskolás diákok, méghozzá úgy, hogy élményt és közösségi érzést kaptak.

Rajcsányi Gellért ma látványosan nem értette a Mandineren: Mi ez a hülyeség? Tényleg a kockás ing? Tényleg Klinghammerre kell reagálni? Hát ez nem mozgatja meg majd Orbánt. Rajcsányi téved. Ha eddig nem lettek volna beszarva a kormánypártnál, akkor most biztosan be vannak. Ugyanis ők pontosan tudják, mit jelent a kockás ing, mit jelent az ilyen közösségformálás és mekkora ereje van.

Klinghammer mondataira a mai nap után senki sem emlékszik, egy hét múlva pedig már senki se fogja tudni felidézni őket, de a mai nap után több tízezer középiskolás diák, ha kockás ingben látja kortársát, pontosan tudni fogja, hogy egy közösségbe tartoznak, és vicces lesz nézni, hogy a tömegközlekedésen kockás ingben utazókat vizslató szemek fogják nézni. Vajon azért vette fel?

A kockás inges támogatást nem a tanárok, nem a szülők, és legkevésbé Soros György szervezte. Maga a Facebook-esemény két középiskolás lány ötlete volt, a helyi szervezést pedig iskolánként, osztályonként maguk a diákok végezték el. Ki is jelölve ezzel a tiltakozások lokális vezetőit, és az óriási médiavihar miatt iszonyatos nagy élményt adva a résztvevőknek. Akik már holnap meg fogják kérdezni, hogyan tovább. Hiszen ezt az élményt meg akarják majd ismételni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 227 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2016. február 22. 22:36
Igen, és azt is tudják, hogy te mekkora kretén vagy Jámbor. "iszonyatos nagy élmény" Tanulj már meg öregem egy cikket jól megírni.
antioxi
2016. február 21. 18:32
Gallóné Pukli Istvánból már csak kockás ing maradt.
kurbitalis
2016. február 21. 13:31
" Ha eddig nem lettek volna beszarva a kormánypártnál, akkor most biztosan be vannak" Na, tessék! Helyben vagyunk: liberális színvonal. A kerti budin ülve kockás ingekről álmodnak. Ezeknek eléggé szoros (szűk) a képzelőerejük. Mindent csak a saját állagukból kiindulva tudnak értékelni. :-D
kurbitalis
2016. február 21. 13:29
Jajj, már megint kormányot buktatnának?! (Ásít.) Miközben érik a következő 2/+. :-D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!