Szerződést tépni

2016. január 11. 07:40

Abban a Hosszú Katinka-mozdulatban benne volt a becsapott és kizsigerelt tanárnő, ápolónő, vasutas, buszsofőr vágya, ami terméketlen vágy persze, mert velük s a többiekkel könnyen elbánnak.

2016. január 11. 07:40
Megyesi Gusztáv
Népszabadság

„Nem akarnánk mi is katinkázni, ám most már egyre többen írják és mondják, hogy Hosszú Katinkát ki fogják nyírni. Mert azért hiába világbajnok úszónője ő a nemzetnek, s a legfőbb olimpiai reménysége, mégiscsak összetépte a tévé kamerái előtt a tizenkétmilliós szerződést, amivel akaratán kívül is szimbólummá vált, s ez veszélyes dolog.

Uszodákon és a sport világán is túl, abban a mozdulatban benne volt a becsapott és kizsigerelt tanárnő, ápolónő, vasutas, buszsofőr vágya, ami terméketlen vágy persze, mert velük s a többiekkel könnyen elbánnak; ők soha nem vitték semmire, és feltehetőleg ezután se viszik. A bajnoknőt viszont nem lehet szimpla kézlegyintéssel elintézni, lekurvázni, mint valami ápolónőt, ez a nő már valaki, aki nem hunyászkodik meg előttük. Néha olyan jó elképzelni, hogy egyszer majd nekünk is lesz bátorságunk és lehetőségünk szerződést összetépni, ami után nem hagynak bennünket cserben a társak, és akkor talán minden megváltozik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2016. január 11. 17:03
Abban a mozdulatban benne volt,hogy fejlett szakszervezetek nélkül nem lehet fejlett kapitalizmust építeni, csak mutyi kapitalizmust. Ilyen mozdulatot nem egy magányos sportalkalmazottnak, hanem a sportolók szakszervezerti vezetőjének kellett volna tennie.
Negue
2016. január 11. 15:39
"Uszodákon és a sport világán is túl, abban a mozdulatban benne volt a becsapott és kizsigerelt tanárnő, ápolónő, vasutas, buszsofőr vágya....stb. Megyesi Úr! Azért ez nagy teljesítmény! Egyedül, ilyen hülyeségeket írni....A Rákosi rendszer újságírói tudtak ilyen stílusban, és gondolkodásmódban fogalmazni! Persze nem csodálkozom.
Mich
2016. január 11. 13:57
A szabadrablóknak persze nem kell szerződés - ők elveszik, ellopják, elprivatizálják azt, ami kell nekik... leszarják, hogy ki termelte ki azt az értéket...
nimród
2016. január 11. 13:09
Ez a megnyilatkozás jól mutatja ballib totális bukását és reményvesztettségét. Ez az alak, nem is olyan rég a ballib félelmetes, nagy hatalmú megmondóembere, ma ábrándokba menekül, és Katinkától várja Orbán megbuktatását.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!