Nem kellett volna elvállalnom a miniszterelnökséget

2016. január 23. 17:06

Magyarországnak nem tett jót, hogy két ember is nagyon fiatalon lett kormányfő. Az egyik én vagyok, a másik Orbán Viktor. Interjú.

2016. január 23. 17:06
Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc
Blikk

Tavaly a nagy migránshullám idején békés ünneplő tömegnek nevezte a Röszkénél, a lezárt határt áttörő embereket. Azóta kiderült, hogy terroristák is jöttek-mentek a menekültáradatban. Beismeri, hogy alaposan tévedett?

Nem egy magyart tartóztattak le az elmúlt hónapokban például Angliában, mert bűncselekményt követtek el. Akkor zárják le Angliát minden magyar ember előtt? De hát mi magyarok, többségünkben rendes emberek vagyunk. Nem bűnhődhetünk pár gazember miatt. És őszintén ugyanezt gondolom minden más népről is.

A kölni molesztálások után lehet még egyáltalán érvelni a menekültek befogadása mellett?

Az emberek biztonsága az első. De a kormány dolga, hogy megvédjen bennünket. Például a molesztálástól. Azért tartunk rendőrséget. És ha erre egy kormány nem képes, akkor nem vasfüggönyt kell építeni, hanem át kell adni a helyet alkalmas vezetőknek. Egyébként meg hiszem, hogy a magyar emberek jók, és legközelebb is adnak meleg ruhát a fázó asszonynak és élelmet az éhező gyereknek.

Visszagondolva az eddigi politikai pályafutására: van valami miatt lelkiismeret-furdalása?

Nem kellett volna elvállalnom a miniszterelnökséget. Erre a lemondásom után jöttem rá. Akkor még nem voltam kész a feladatra. Azt kell, hogy mondjam: Magyarországnak nem tett jót, hogy két ember is nagyon fiatalon lett kormányfő. Az egyik én vagyok, a másik Orbán Viktor. Ehhez a poszthoz bölcsesség kell, ami a tapasztalattal jön. Márpedig ennek mindketten híján voltunk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 197 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megtalálta
2016. január 24. 15:11
Még hogy nem kellett volna elvállalnia... Nem úgy volt, hogy ő maga könyökölte ki magának, méghozzá idő előtt?
tevevanegypupu
2016. január 24. 13:15
Kétségtelen fiatalok voltak mindketten, csak volt különbség: Orbán ért hozzá maga Feri meg nem.
kuwiq
2016. január 24. 13:11
Két mondat, két hazugság "elfogadnom", azaz megfúrnom a Megyót "lemondanom", aza megkaptam a selyemzsinórt kint is bent is
1istvan
2016. január 24. 12:53
erre szokták mondani, ha kérdez is hazudik. szerintetek vállalta? kérte valaki, vagy ő puccsolta szerencsétlen medgyessit?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!