Se Katinka, se Gyárfás, se Uber, se taxi, se Nemes Jeles!

2016. január 21. 10:26

Katinka rendezze le Gyárfással, menni fog! A taxisok ne büntessék a népet blokáddal, és ne csináljanak több reklámot az Ubernek (most ezt teszik)!

2016. január 21. 10:26
Bódis András
Válasz.hu

„Állítólag az a jó publicisztika, amelyik egyértelművé teszi, hogy ki az angyal és ki az ördög, amelyik megerősíti az olvasó értékválasztását, amelyik érvekkel segít eldönteni, hogy kit szeressen jobban és kit kevésbé. Ebből a szempontból ez a szöveg, amit írok, csakis borzasztóan rossz lehet. Hiszen nem fog kiderülni belőle, hogy Katinka a jobb vagy Gyárfás, hogy a taxisoknak van-e igazuk vagy az ubereseknek, hogy kell-e lelkesedni Nemes Jeles Lászóért vagy sem. Azon kaptam magam, hogy az elmúlt két hét legforróbb közéleti vitáiban (úszószövetség, taxisbalhé, Saul fia) képtelen vagyok valaki mellett állást foglalni – legalábbis arról az értékalapról, amelyről dolgozom. (...)

2. Nézzük az Ubert. Trendi a dolog, belátom, de mivel alapvetően egy gigantikus adóoptimalizáló vállalkozásról van szó, mégiscsak szerethetetlen a történet. És nyomorúságos is: annak a bizonyítéka, hogy Európa ugyanolyan tehetetlen a globális adótervezőkkel (értsd: -csalókkal) szemben, mint a migrációs hullámmal. Halogat, összeül, megvitat, javasol, de nem tesz semmi érdemit. A másik oldalon ott vannak a taxisok. Néhányukat ismerem, becsülöm, de az 1990-es taxisblokád emléke kitörölhetetlen… Akkor most Uber vagy taxi? Őszintén? Egyik sem. (...)

Javaslatom: Katinka rendezze le Gyárfással, menni fog! A taxisok ne büntessék a népet blokáddal, és ne csináljanak több reklámot az Ubernek (most ezt teszik)! A kormány pedig próbálja megfogni a globális adócsalókat (ehhez »csak« akkora bátorság kellene, mint a kerítésépítéshez a déli határon)! Nemes Jeles László meg pihenjen!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vigyor
2016. január 22. 14:32
LOL A publicisztikával nem lenne semmi baj, ha lenne mellette legalább egy szeletnyi ténycikk is. De nincs. Csak vélemények és publicisztikák, ja és el ne felejtsem, blogok és fészbuk bejegyzések:-)))) Így aztán a régi szabály változásra szorul, az a jó publicisztika, amelyik nem akar befolyásolni, csak egyszerűen leírja a történéseket. Ja, hogy az nem publicisztika...hát akkor találjunk ki rá egy másik nevet, ezt meg felejtsük már el a francba:-)
kuwiq
2016. január 21. 20:22
Haha A legjobb nem állást foglalni, nem letenni a garast valaki mellett, és főleg, nem fáradságos munkával utánanézni, mi is a valós helyzet. Télleg rettenetes lenne, saját álláspontot kialakítani, és képviselni, még ha esetleg az uralkodó kommentelő utálkozással szembe megy is. Kínos lenne Hosszú ellen állást foglalni, hiszen neki van igaza, viszont Gyárfás meg igen veszedelmes ellenfél, pláne média vonalon és ráadásul rosszindulatú és fizikailag se biztos, hogy biztonságban lehet tőle az ember. Hiába na, ez a magyar valóság.
morc
2016. január 21. 12:30
Vicces volt nézni, hogy az index se tudta eldönteni, hogy hova álljon taxis ügyben, és ingadozott az Uber=trendimodern, és a taxis=rendszerellenes forradalmár között.
Békanász a hasadon
2016. január 21. 12:17
Az apja Jeles, az anyja Kiss, akkor mér nemes? Böske ilyen gyors volt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!