Nem sokra viszi az MSZP a demagóg jelszavak köztudatba dobásával

2015. december 07. 15:13

A korábbi kormányzati szakaszokkal – a Horn-, a Medgyessy-, a Gyurcsány-kormányok – kapcsolatos magatartásuk még a saját tagságukat is elriasztotta az MSZP-től.

2015. december 07. 15:13
Pozsgay Imre
SzegedMa

- Mit üzen ma az MSZP a választóknak? Program az, hogy ötven százalék fizetésemelést akarunk?

- Nem, mert demagóg jelszavakat könnyű bedobni a köztudatba. A népszerűségi adatokból is kiderül, hogy ezzel nem sokra mennek, továbbra is csökken a népszerűségük. Ugyanakkor a korábbi kormányzati szakaszokkal – a Horn-, a Medgyessy-, a Gyurcsány-kormányok – kapcsolatos magatartásuk még a saját tagságukat is elriasztotta az MSZP-től.

- Mit gondol a baloldal migrációval kapcsolatos állásfoglalásáról?

- Ebben is van egy furcsa magatartásbeli kérdés, ha a kormány a migráció ellen van, akkor szerintük feltétlenül a kormánnyal szemben szükséges szót váltani, fellépni. Viszont az most már nap mint nap igazolódik, hogy azok az erők, akik korábban Orbán Viktort mocskolták, most az ő szavait adják vissza. Hiszen rájöttek, főleg a párizsi terrortámadás után, hogy a veszély nőtt, a remélhető haszon viszont elmaradhat.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
imres
2015. december 08. 10:54
Ahogy elnézem a büdös komcsi hozzászólókat, ők kimondatlanul az eszme árulója címet aggatják Pozsgayra, ezért is a sok negatív hangvételű komment tőlük.
catalina9
2015. december 08. 10:34
- Mit üzen ma az MSZP a választóknak?" ezt: William Odom amerikai tábornok és kémfőnök: „A SZOCIALISTÁKNAK bűntudatuk van, és GAZSULÁLNAK nekünk. Ez olyan előny, amit csak a bolond hagy kihasználatlanul. A volt magyar kommunisták úgy adják be a derekukat, mint ahogy annak idején ezt tették a szovjet gazdának. És meglepi őket, hogy velünk mégiscsak könnyebb tárgyalni.”
Békanász a hasadon
2015. december 08. 09:25
A Magyar Szent Korona 1978. január 6-án, 33 év külföldi hányattatás után érkezett vissza Magyarországra. Budapesten, az Országházban a ?amerikai népet" jelképező küldöttség ünnepélyesen visszaadta a ?magyar népnek" - (és nem az akkori rendszernek) - a Szent Koronát és a koronázási jelvényeket. Kultuszminiszterként Pozsgay Imre felelt az ereklye hazahozataláért. A párt vezetése úgy vélte, hogy a Szent Korona visszaadása nem veszélyezteti a szocialista rendet,és nem fog semmiféle ellenzéki mozgolódáshoz vezetni. Így a párt vezetésében semmiféle vita vagy ellenállás sem volt a korona hazahozatalával szemben, viszont az amerikai magyarok többsége, élükön Mindszenty József bíborossal ellenezte a Szent Korona hazahozatalát, ezt ugyanis a magyar szocializmus teljes elfogadásának tekintették. Az USA viszont úgy vélte, a korona visszaadása esetleg erősítheti a szovjetellenes magyar nacionalizmust. Washington azonban nem akarta legitimálni a kommunista kormányt, ezért feltételeket szabott. Budapesttel titokban tudatták, csak akkor lehet szó a Szent Korona visszaadásról, ha Kádár János pártvezető nem lesz jelen az ünnepségeken, a koronát nem a magyar kormánynak, hanem a magyar népnek adják vissza, és a koronázási ékszereket nyilvánosan kiállítják. 1978-1979-ben egymillió látogatója volt a ?múzeumi tárgy?-ként elkönyvelt és kiállított koronának a Nemzeti Múzeumban. A Nemzeti Múzeumból a Szent Korona 2000. január 1-jén ünnepélyes keretek között (a jogarral és az országalmával együtt) a Parlament kupolacsarnokába költözött, ahol azóta is bárki számára megtekinthető. A Szent Korona igazi rehabilitációjára egészen 1990-ig kellett várni. Ekkor született meg ugyanis a címertörvény. A honatyák egy része, főként az SZDSZ képviselői, azt szerették volna, ha a Kádár-rendszerben alkotott koszorús-kalászos címert a korona nélküli Kossuth-címer váltja fel. A törvényhozók nagyobbik része azonban a koronás címerre szavazott.
vilagpesszimista
2015. december 08. 08:17
Igen, ez igy tunik teljesen valoszinunek. Nagy baj hogy abban a bizonyos 20 evben nem o volt a FIDESZ valtotarsa! A hozzaszolasok nagyobb resze ertelmetlen es gusztustalan frocsoges, zsigeri indulatok bugyognak valogatas nelkul nagyon keves a jozan, ertelmesen kritikua es visszafogottan kulturalt komment sajnos ez a mai magyar szinvonal fontos ugyekben megnyilvanulasa, igazabol nem lehet egy egyertelmuen pozitiv kozfelfogast kialakitani....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!