A jogokat és a pénzt elveszik a szegényektől

2015. december 02. 20:36

Megannyi ötletet tudnék mondani arra, milyen adókedvezményt lehetne bevezetni, hogy jobb hely legyen Magyarország, hogy a kuporgóknak, a bérből és fizetésből élőknek, a magyar állampolgároknak jobb legyen.

2015. december 02. 20:36
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

„Tényleg abban az országban élünk, ahol 27 százalékos az ÁFA, ahol minden meg van adóztatva, csak a gazdag oligarchák kerülnek ki minden szabály alól? Az állami intézmények a fideszes hűbérrendszer kifizetőhelyeivé válhatnak, de az állam nem működik? Igen, abban az országban élünk, és ha nem kussolsz, akkor a menekülteket, a terroristákat, a cigányokat pártolod, és ezzel el is van intézve. No meg Soros.

Pedig nem Garancsiknak, Habonyoknak, Tiborczoknak kéne adni a könnyítést. Nem őket kéne megvédeni, pénzzel pumpálni, és nekik adni jogokat.

Mi lenne, ha helyettük például leírhatná a tanár az adójából a krétát, a tanszert és az egészségügyi dobozt, amit a működésképtelen KLIK helyett kell megvennie? Mi lenne, ha a rendőr a határon elszámolhatná az ellátmány hiányában vett szendvicset cafetériának? Ha a tűzoltók, az ápolók, a rendőrök, az egészségügyi dolgozók, az állami alkalmazottak leírhatnák adójukból a ki nem fizetett túlórapénzeket? Ha a versenyszféra alkalmazottai kérhetnének cégük ellen névtelenül vizsgálatot, ha visszaélést gyanítanak, és nem őket rúgnák ki a végén? Ha a legszegényebbeket nem börtönbe csuknák, amikor az állami erdőből összegyűjtenek gallyakat azért, hogy ne a polgármestertől függjön, megfagynak-e télen? Mi lenne, ha le lehetne írni a tanszereket és az iskoláztatás költségeit a kiskerestűek adójából? És még megannyi ötletet tudnék mondani arra, milyen adókedvezményt vagy adóeljárási kedvezményt lehetne bevezetni, hogy jobb hely legyen Magyarország, hogy a kuporgóknak, a nyomorgóknak, a bérből és fizetésből élőknek, a magyar állampolgároknak jobb legyen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2015. december 03. 15:52
Ja még mindig nagyon hülye!
ormányos csillós
2015. december 03. 12:44
migránstémával már becsődölt, most az "ártatlan" cigányokat védi.
bunko_jobbos
2015. december 03. 10:46
Többször is kifejtettem már: Ha az állam támogatja a könyvtárba járást, akkor több lesz a könyvtárba járó, ha támogatja a horgászokat, akkor több lesz a horgász, ha támogatja a szegényeket, akkor több lesz a szegény. Meglepő, de így működik. Ha "megéri" szegénynek lenni, akkor többen lesznek azok. Tkp. a szegényeknek juttatott segélyek nem a szegényeket életét javítják, hanem azért kapják, hogy ne tegyenek semmit. persze aki adja nem így gondolja, de az mindegy, hogy mit gondol meg mit mond. Csak a végeredmény számít. Mert (az egészségesekre gondolok itt, nem az öregekre, sérültekre) ki a szegény? Aki az evolúciós versenyben olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek rosszak. Jelenleg ez a tanulás és szorgalom képessége nagyjából. ezeket szeretnénk támogatni?? A szoci hozzáállás az ,hogy minden szegény ÖNHIBÁJÁN kívül az. Szerintem meg 3%-uk az önhibáján kívül (megint csak az egészségesekre gondolva).
Bokros Birka
2015. december 03. 09:22
Csendesen kérődzik, igen Jámbor fajta, Pedig éhes borja nagyokat döf rajta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!