Szíria, a közös nevező

2015. november 29. 09:11

A globális média nemcsak a híreket terjeszti, hanem már a harcászati stratégia része. A felgyorsuló világ, a fizikai távolságok zsugorodása összeköti a konfliktusövezeteket a békés zónákkal.

2015. november 29. 09:11
Ravasz Ábel
Új Szó

„Mi olyan különleges ebben a háborúban, hogy mindent ennyire megmozgat? Azt gondolom, valójában semmi, a szíriai háborút a mai nemzetközi áramlások befolyásolják. A globális média nemcsak a híreket terjeszti, hanem már a harcászati stratégia része – lásd Párizs. A felgyorsuló világ, a fizikai távolságok zsugorodása összeköti a konfliktusövezeteket a békés zónákkal – lásd menekültek. A médiapolitizálás korában pedig nemcsak a nemzetközi vezetők, hanem a terrorszervezetek is szimbolikus cselekedetekre szánják magukat, népszerűségük növelését keresve.

Jobb lesz tehát hozzászoknunk, hogy véget ért az az idő, amikor a háború azt jelentette, hogy nyomasztó dolgokat látunk a tévében. A helyi konfliktusok könnyen globálissá válhatnak, és csápjaik elérnek a fejlett világig. Ez új kihívást jelent és sok szenvedést okozhat, de legalább esélyt ad arra, hogy a globális Nyugat átgondolja saját hozzáállását a háborúkhoz és ezek hasznosságához.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tas0125
2015. november 29. 20:30
A mi kis,magyar Ábelünk, mélyen gondolkodik. És nem felelőtlenül kíván a világban járni, mint azt a magát Kannibál Tatár Úr-nak titulálja. Szoros-Soros a példa. Eu meglévő terroristái az új IÁ terroristái a migráns áradattal is sokan már itt vannak köztünk és a kommunikációs hálózaton már megtörtént a hálózataik összekötése. Lásd Párizs! És ,amit még nem is tudunk. Még az állam biztosítóik sem.
Akitlosz
2015. november 29. 16:18
"a fizikai távolságok zsugorodása" Csak szólok, hogy a világegyetem tágul a tudomány jelenlegi állása szerint, szóval semmiféle fizikai távolság nem zsugorodik.
Tündér_Lala
2015. november 29. 11:29
Teljesen egyértelmű, hogy az EU vezetése és benne a német vezetés Mindent elkövet, hogy cselekedne vagy állást foglalnia ne kelljen. Sziriában (gyökér) az oroszok próbálnak rendet tenni, mégpedig az egyetlen fenntartható módon: Asszad támogarásával. Ennek előnye, hogy nem kell szárazföldi erőt bevetnie és stabil helyzet maradhat a valamikori kivonulás után. A törökökkel és a görögökkel alkusoznak akik a helyzettel visszaélve követelődznek (pénzt és előnyöket kivívandó), ahelyett, hogy a külső határait megvédené az EU. Mindezt azért, hogy az élettől elrugaszkodott és hosszú ideje sulykolt neoliberális agylövést fenntarthassa.
Mekk Kelemen
2015. november 29. 10:54
De mit mond a szír diktátor minderre?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!