Magyarázatot várunk a kormánytól az amerikai lobbitevékenységre

2015. november 09. 16:40

Éppen az körvonalazódik, hogy a kormány a magyar adófizetők pénzéből kíván beavatkozni az Amerikai Egyesült Államok belpolitikájába.

2015. november 09. 16:40
Liberálisok
Liberálisok.hu

A kormány folyamatosan vádolja azzal a hazai baloldalt és a civil szférát, hogy megmozdulásaikat amerikai forrásból származó pénzből finanszírozzák, az Index mai írása nyomán azonban éppen az körvonalazódik, hogy a kormány a magyar adófizetők pénzéből kíván beavatkozni az Amerikai Egyesült Államok belpolitikájába, ill. befolyásolni kívánja a képviselőházi, szenátusi és elnökválasztási küzdelmet. Erre a magyar kormány semmiféle felhatalmazást nem kapott a választóktól.

Az Index ma megjelent oknyomozó írásából kiderül, hogy teljesen átláthatatlan a megbízott lobbista tevékenysége, ezért kérjük a kormányt, hogy minden rendelkezésre álló adatot, elszámolást hozzon nyilvánosságra Connie Mack munkájáról. A magyar adófizetőknek joguk van a tételes elszámolások megismeréséhez és pontos információkhoz arról a tevékenységről, amit állítólag az ő érdekükben végeznek.

A Liberálisok választ várnak arra a kérdésre is, hogy milyen alapon, kik választották ki Connie Mack lobbistát, mire terjed ki pontosan megbízatása és azt milyen dokumentumban rögzítették. A Liberálisok kíváncsiak arra, ki ellenőrzi Connie Mack munkáját, ki a megrendelője. Szeretné a párt tudni, van-e köze Connie Mack-nek a Colleen Bell nagykövetet bíráló képviselői nyilatkozatokhoz és ha igen, akkor ki hagyta jóvá, hogy ilyen nyilatkozatok szülessenek. A válaszokért Fodor Gábor országgyűlési képviselő a külügyminiszterhez fordul írásbeli kérdéseivel. Jó lenne tisztán látni abban is, hogy az államtitkokhoz is hozzáférő Századvég milyen szerződéseket kötött, milyen közös tevékenységet végez Connie Mack cégeivel.

A Liberálisok úgy vélik, hogy az 1,4 milliárd forintos lobbitevékenység nem az ország érdekeit szolgálja és ahelyett, hogy hazánk jó hírét, elismerését segítené elő, inkább Magyarország lejáratásához és presztizsének további romlásához vezet.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ormányos csillós
2015. november 10. 09:58
103 évet kapott a pedofil zsidó 2013, január 24 - 13:28 Bűnügy Friss hírek Vezércikk 59 rendbeli szexuális zaklatás - 12 éves kislányt "gyógyított" orális szexszel a szatmári származású ortodox rabbi pedofilzsidoA New York-i zsidó közösség elismert tagja rendszeresen orális szexre kényszerített egy 12 éves lányt, akit terápiára küldtek hozzá szülei. A magyarországi eredetű szatmári ortodox zsidó szekta ismert tagja, Nechemya Weberman számos alkalommal orális szexre kényszerítette azt a most 18, akkor 12 éves lányt, akit a szülők hozzá küldtek oktatásra. A lány "bűne" az volt, hogy Cosmopolitant olvasott, és kétségbe vonta a szekta szigorú szabályait. A New York-i Williamsburg ultraortodox közösségének elismert tagjának ügyében most hirdetett ítéletet a bíróság. Nechemya Weberman összesen 103 év börtönt kapott - írja a The New York Times. A bíróság már december 9-én bűnösnek találta Webermant 59 rendbeli, három éven át folyó szexuális zaklatásért. Ügyvédje, George Farkas szerint védence ártatlan, és fellebbezni fog ennek érdekében. Weberman nem kommentálta a bíróság előtt az ítéletet. Nem ritka a zsidó rabbik közt a pedofília Számos rabbi különösen vonzódik a gyermekek iránt. Több ezer "kiválasztott" pedofil lepleződött le az elmúlt években, az esetekről folyamatosan beszámolt a kuruc.info. A hírportál arról tájékoztatott néhány hónappal ezelőtt, hogy az FBI gyermekpornográfia birtoklása miatt tartóztatta le Evan Zaudert, aki a Yeshivat Noam nevű New York-i ortodox iskolában tanított. A munkahelyi számítógépén több száz olyan fényképet találtak, melyek fajtalankodás közben ábrázoltak kisfiúkat. Zauder nemcsak tanár volt, a letartóztatása idején rabbinak készült, a Yeshiva egyetem diákja volt. The New York Times - HVG - index - mti - kuruc.info nyomán
august
2015. november 10. 07:36
Szerintem meg okafogyottá válna a lobbitevékenység, a a kedves balliberálisok, azok emberei és médiamunkása nem az ország érdekei ellen dolgoznának és és nem rombolnák iparszerűen az ország hírnevét, anyagi és erkölcsi károkat okozva az itt élőknek. Egyébként a világ békésebb nemzetei, ahol nincs ilyen belső károkozásra berendezkedett alakulat, még ott is költenek lobbitevékenységre, ami nyereséget hoz az országaiknak.
hátakkor
2015. november 10. 07:30
Gabika cica! Hova raktad a körömlakk lemosót?
hátakkor
2015. november 10. 07:26
A Liberálisok választ várnak arra a kérdésre is, hogy milyen alapon, kik választották ki a nagykövetet, mire terjed ki pontosan megbízatása és azt milyen dokumentumban rögzítették. A Liberálisok kíváncsiak arra, ki ellenőrzi a nagykövet munkáját, ki a megrendelője.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!