Dicsérő, kis hibákkal

2015. november 10. 18:47

A Moody's bizonyítványának így is örülünk, hátha elgondolkoztatja a nagy befektetőket, akik ezekben a hetekben éppen távozni készülnek Magyarországról.

2015. november 10. 18:47
Bonta Miklós
Népszava

„Múlt pénteken a magyar államadós-osztályzat kilátásait stabilról pozitívra javította a Moody’s Investors Service, az indokok közt felemlítették, hogy nagy mértékben csökkent a magyar gazdaság külső sérülékenysége. Tették ezt azokban az órákban, amikor éppen 15 éves mélypontjára zuhant a forint árfolyama a várakozásokat felülmúlóan kedvező tengerentúli munkanélküliségi adatok hatására.

A Moody’s jóindulatára aligha lehet panaszunk. Elemzésükben kiemelték, hogy jelenleg robusztus ütemű a magyar államadósság-ráta csökkenése, de nem említik, hogy az adósság mérséklődést minden évben csak trükkök árán képes elérni a Magyar Nemzeti Bank. Az Államadósság Kezelő Központ és néhány hazai nagyvállalat egyetlen napra államkötvény-vásárol, ezzel december 31-én észlelhető a csökkenés, majd eladják a papírokat, s a következő évet ismét magasabb adóssággal kezdjük.

A Moody's bizonyítványának így is örülünk, hátha elgondolkoztatja a nagy befektetőket, akik ezekben a hetekben éppen távozni készülnek Magyarországról.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2015. november 10. 19:07
Megértem önt Bonta elvtárs! Ritkán vagyok trágár,most az leszek!! Önnek már a saját szara is keserű!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!