Tényleg egyetlen rendőri vezető sem felelős a rendőrségi túlkapásokért?

2015. október 30. 10:29

Kérdés, mit csinált vajon az ügyészség 100 nap alatt, és miért nem vállal senki soha felelősséget, miért nem kényszerítenek senkit soha a felelősségvállalásra.

2015. október 30. 10:29
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

Márpedig 2006-ban nem egy és nem két túlkapás történ, hanem egy egész sorozat. Szeptember 18-án és 19-én a Balhán és az Oktogonnál, majd október 23-án lényegében az egész Belvárosban.

A rendőrség vezetőinek, Gergényinek, Benének vagy azért kellene felelnie, mert nem tudtak erről, nem tudták megakadályozni a túlkapásokat, és nem vizsgálták ki őket, vagy azért, mert pontosan tudtak arról, mi zajlik az utcán.

És akkor nem is beszéltünk az október 23-i és a szeptember 18-i katasztrofális parancsnoki irányításról, amely csak a csoda folytán nem járt katasztrófával sem a rendőrség, sem a tüntetők oldalán.

De úgy tűnik, senkinek sem érdeke a valódi felelősség feltárása, és a felelősség számonkérése 2015 Magyarországán. A Fidesz megrendezte a maga ki 100 tárgyalási napját, beidézték Gyurcsányt is, volt egy kis politikai móka, lehetett hergelni a szavazókat, oszt ennyi. A Fidesz most már kormányon van, és fontosabb a rendőrség szimpátiája a számára, mint az igazság.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2015. október 31. 16:27
Gergényi élőben nyilatkozta, hogy a rendőrségi azonosítók "leestek". tehát nem voltak a helyükön. Az az illető tehát, akinek nincs azonosítója, nem intézkedhet egyáltalán. Ha intézkedik, akkor hatósági személy jogtalan megszemélyesítése büntettet követ el. Ebben százak, talán ezrek voltak vétkesek 2006-ban.
doxi
2015. október 31. 09:03
Érdekes, hogy azt senki sem vizsgálja, ( vagy talán nem meri,de semmikép nem elfogadható), hogy az akkori kormánynak miért nem volt információja a készülő utcai csürhe megmozdulásáról. Na ezért kéne valagbarúgni az egész bagázst, mert ennyire dilettánsan kezelték a ( most már ) nyílvánvalóan szervezett, fizetett puccskisérletet , amit a jó kapcsolatokat ápoló focidrukkerek hajtottak végre.Az mutatja, hogy műbalhé volt az egész, hogy az egyik fél sem mert átlépni egy határt mert igazi indulat nem volt.A sérülések pedig Hisztikének kellettek nagyon, abból él a mai napig.Ja, vagy a levehető fejsérüléses Máriusz.
balbako_
2015. október 31. 06:07
Tényleg nem ők a felelősek, hanem Gyurcsány, de őt az amerikai nagy testvér megvédte, nem engedték lecsukni. Így maradtak a gyászhuszárok akik egyébként szakmai alkalmatlansággal követtek el bűncselekményt.
küllő
2015. október 30. 19:32
Miért kellett volna megbüntetni a rendőröket? Tették a dolgukat. Ezt a mocskos gyújtogató csűrhét a világban mindenhol így kezelték volna. Azt kapták, amit megérdemeltek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!