Nem Andy Vajna, hanem Orbánék akarják megvenni a TV2-t, méghozzá a mi pénzünkből

2015. október 18. 10:29

Andy Vajnánál csak a sajtótermékek elenyésző része írja le, hogy a filmbiztos nem üzleti befektetésként, hanem politikai okok miatt, a kormányfő utasítására vagy bíztatására kívánja megvenni a TV2-t.

2015. október 18. 10:29
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

Andy Vajnát pedig feltőkésítették a veszteséges üzlethez az elmúlt években. A filmbiztos kapta meg a monopolizált kaszinókoncessziókat, majd kapott ráadásul haladékot a koncessziók fizetésben, törvényben írtak neki pluszjogokat, és még milliárdos adókedvezményekhez is jutottak cégei. Mindeközben pedig a bevételek gyanús offshore ügyleteken futnak végig, és elenyésző Vajna cégeinek magyarországi adóhányada.Tehát lényegében az elmúlt években Vajna jelentős állami támogatásokat kapott, most pedig tévécsatornát vásárol, méghozzá úgy, hogy piaci nyereségre elenyésző az esélye. Ezért is nevetséges a volt RTL-es vezértől, a Fidesz-ellenes Dirk Geerknestől az az állítás, hogy szabad kezet kapott, és nem lesz részrehajló a TV2. Ugyanis ez a vásárlás a háttértörténetből, illetve a kormányzati kapcsolatokból egyértelmű, hogy nem piaci alapú döntés, hanem a kormányközeli oligarchák politikai bevárlása. Ilyenkor pedig nem vonatkoznak sem a piaci szabályok, sem a függetlenség elvei a tévére, úgyanis nem ezért jutott pénzhez Andy Vajna, és nem ezért fognak érkezni a milliárdos állami reklámköltések sem.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 149 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2016. október 08. 22:28
jám-VINKÓ! (a bor ízes, illatos) azt szeretnéd, hogy a kormány a dk, mszp, együtt, stb. ellenséges csapatait támogassa? Nagyon hüle vagy.
Mohamed Vlagyimirovics Bronstejn
2015. november 12. 07:41
Már megint Spíler? Összerogyok a bánattól.. :-D
balbako_
2015. november 02. 08:19
És?
Békanász a hasadon
2015. november 01. 13:53
Na oszt a Jámbor mi értéket állit elő életében ezekkel a bugyuta kis röfögéseivel? Mindig a legnagyobb naplopó ingyenélők hivatkoznak az ő pénzükre. Ha alijázna, a levél se rezdülne utána.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!