Az al-Kaidától a Real Madridig

2015. szeptember 25. 16:23

Most láthattuk, hogy még a világ közvéleményének figyelme sem elég elsőre, hogy valakiről rögtön kiderüljenek múltjának részletei. Mi lesz akkor azokkal, akik árnyékban maradnak?

2015. szeptember 25. 16:23
Lakner Dávid
Magyar Nemzet

De ez mellékes is lehetne, hiszen volt egy másik eset, amikor az operatőrnő a tömeg felé rúgott, majd ezért kétszer is bocsánatot kért az MNO-nak küldött leveleiben. Munkahelyéről elküldték, ez jogosnak nevezhető. Ami azóta történt, már kevésbé. Íme az európai és a globális közvélemény képmutatása: miközben az Orbán-kormányt a keresztényi befogadásról okítják, László Petra esetében nem számít a keresztényi megbocsátás, megbánására pedig a következő reakciók érkeznek: »hazudik«, »nincs bocsánat«. Azon már kevésbé csodálkozhatunk, hogy Mohszen is hasonlóképp nyilatkozott: »Hogyan bocsáthatnék meg neki?« Persze, ő nem épp a keresztény kultúrkörből érkezett – hogy aztán Európa keblére ölelje és felmagasztalja, azt sem tudván, kiről van szó. Ő lett a mesebeli menekült, akibe üldözöttként még bele is rúgtak, hogy aztán végül szerencsésen megmeneküljön és felemelkedhessen.

László Petra fejére azóta vérdíjat tűztek ki, elmondták mindennek, hét év börtönnel fenyegették. A világ közvéleményének bűnbak kellett, aki ő lett: hiába, hogy közben sorra gyújtanak fel német menekülttáborokat, vagy hogy futballultrák dobnak közéjük petárdát. (Egyikük nemrég felfüggesztettet kapott, kérdéses ezután, vajon az időközben eljárás alá vont László Petra mit fog kapni.) Sokan elmondták: nem tudjuk pontosan, kik érkeznek, akár terroristák is akadhatnak köztük. Most láthattuk, hogy még a világ közvéleményének figyelme sem elég elsőre, hogy valakiről rögtön kiderüljenek múltjának részletei. Mi lesz akkor azokkal, akik árnyékban maradnak? Láthatjuk, hogy elég csak néhány információ vagy egy kép birtokában lenni, hogy egyesek megfellebbezhetetlen bírákká váljanak: ő áldozat, ő pedig rossz ember. Egyiküknél néhány rúgásért a bocsánatkérés és a felelősség vállalása sem elég, a másik nyugodtan sértsen határokat lehetséges an-núszrás múlttal. Hányan írták le kárörvendve: László Petra ezután sehol nem tud majd elhelyezkedni! Pedig, lám: a feltételezett szélsőséges múlt ellenére másutt edzői kinevezés és C. Ronaldóval való találkozás jár.

Ezek után tényleg semmi sem lehetetlen.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2015. szeptember 26. 19:45
"még a világ közvéleményének figyelme sem elég elsőre, hogy valakiről rögtön kiderüljenek múltjának részletei. Mi lesz akkor azokkal, akik árnyékban maradnak?" Ezért őrültség, hogy behívnak és beengednek ennyi ismeretlent... Merkel Muttinak persze van egy "csodafegyvere": szétteríteni az idegeneket egész Európára...
nimród
2015. szeptember 26. 15:56
A liberálbolsevikot nem véletlenül nevezzük így. A liberálbosevik vérszomjas és kegyetlen. Akárcsak őse, az eredeti, vagy vörös bolsevik. A liberálbolsevik ellensége teljes megsemmisítésére törekszik. Ha a fizikai nem lehetséges, akkor legalább a morálisra és egzisztenciálisra. Nem bánja, sőt örül neki, ha az áldozat belehal. Az emberiesség távol áll tőle. A liberálbolsevik Szamuely, Sztalin, Berije és Péter Gábor méltó utódja. Az alábbiakat egy "next még él" nevezetű liberálbolsevik írta: "Lakner mit akart ebből kihozni? Nem rúgott a rohadt nácio picsa? Ez tény és bármelyik kameraállásból látszik, bárhogyan akarják ezt maszatolni!"
UvegSam
2015. szeptember 25. 23:56
Kitűnő meglátások(k).
Amondó
2015. szeptember 25. 23:37
Miben áll a média igazi hatalma? Az hagyján, hogy tematizálni képes a közbeszédet. Az igazi hatalmat az jelzi, hogy amiről hallgatni akar, arról teljes a csend. Például a svédországi ikeás késelés (2015. augusztus 10.) - két halott. Maguk a svédek mentegették az eritreai merénylőt: "Szegény menekült, mit élhetett át az illiberális Afrikában, hogy most ilyen cselekedetre adta jobb sorsra érdemes fejét!" Nem maradt el az önmarcangolás: "Szegény menekültek pszichológiai problémákkal küzdenek, ezért követnek el bűncselekményeket. Több pszichológust kellene biztosítanunk számukra." Petra számára nincs bocsánat, esete örök szégyen. Az eritreai késelőre ráhúznak valamilyen wellness-intézményben letöltendő pár évet, aztán idő előtt szabadulni fog, senki sem fog emlékezni az esetre. Helyesbítek: már most sem emlékszik rá senki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!