Hogy mindenki emberhez méltó életet élhessen

2015. szeptember 07. 06:06

Nagyon igazságtalannak tartottam, hogy embereket csak azért lehet üldözni, zaklatni, akár megtámadni rendészeti részről is, mert nincs otthona és kisebbségi csoporthoz tartozik.

2015. szeptember 07. 06:06
Lakatosné Jutka
Kettős Mérce

Mit jelent számomra a baloldaliság?

Demokráciát – valódit, amiben mindenkinek valódi lehetősége van érdemben részt venni a közügyekben.

Jogállamot és jogbiztonságot – ami mindenkit megvéd az önkénytől és az elnyomástól.

Egyenlőséget – jogokban, esélyekben, lehetőségekben és hozzáférésben

Igazságosságot – ahol mindenki képességei szerint járul hozzá a közöshöz és szükségletei szerint részesül belőle.

Szabadságot – ami mindenki szabadsága, nem csak a kiváltságosoké.

Saját személyemben élethelyzetemnél fogva kerültem abba a helyzetbe, hogy tennem kellett valamit az ellen, ami sértett, dühített, és kiszolgáltatottá tett. Nagyon igazságtalannak tartottam, hogy embereket csak azért lehet üldözni, zaklatni, akár megtámadni rendészeti részről is, mert nincs otthona és kisebbségi csoporthoz tartozik. Saját esetemnél fogva kerestem segítséget.

Szerencsémre olyan civil csoporthoz kerültem, ahol pontosan a fentiek ellen is dolgoznak, a legelesettebb emberek érdekében. Itt tanítottak meg érdekeim és jogaim megvédésére, itt értettem meg, hogy ki kell állnom önmagamért és minden olyan emberért, akik – akár a kormány, akár a városvezetés, akár a többségi társadalom szemében – valamilyen oknál fogva elnyomott vagy kirekesztett csoportba tartoznak, vagy törvényileg üldözötté váltak.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lucabrasi
2015. szeptember 07. 13:18
honnan a fészkes fenéből túrták elő ezt a büdösbanyát?
Kanóc
2015. szeptember 07. 13:14
oké, de legalább szépen vasal?
e.o.storm
2015. szeptember 07. 11:41
A város mindenkié? Köpcös tévedés! A Szahara az mindenkié. Pisilj a homokra, ültess tökmagot, és várj míg lesz mit enned. Repeat.
pollip
2015. szeptember 07. 11:24
"Egyenlőséget – jogokban, esélyekben, lehetőségekben és hozzáférésben " Férjenek hozzá egyenlően a cikkíró javaihoz:-))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!