Ünneprontásból jeles – avagy hogy kerül a migráns csizma egy jubileum asztalára

2015. szeptember 27. 15:07

Miért kell egy ünnepi alkalmat tönkretenni a politikai lózungok hangoztatásával? Miért kell minden megszólalási lehetőséget arra használni, hogy az éppen aktuális szajkózni valót beleszőjük a beszédünkbe?

2015. szeptember 27. 15:07
Hudák János
Hudák János blogja

„Tegnap volt szerencsém részt venni Csepel legpatinásabb gimnáziumának ünnepségén, melyen az alapítás 70. évfordulójáról emlékeztek meg. Az esemény időrendiségét kissé felrúgva, azt az élményt szeretném megosztani, amit Németh Szilárdnak, az intézmény egykori diákjának köszönhetek. Ő személyesen nem volt jelen az ünnepségen, mert Erdélyben vett részt egy megemlékezésen. Már az is furcsa volt, hogy Morovik Attila alpolgármester véleményem szerint kissé túlságosan belement a hiányzás megmagyarázásába és röviden elmesélte, hogy Németh Szilárd épp Kőröstárkányban van, abban a faluban, ahol 1919-ben borzalmas események történtek. Abban az évben április 19-én román félkatonai alakulatok és katonaruhába öltözött civilek 91 magyart gyilkoltak meg válogatás nélkül és szörnyű kegyetlenkedés közepette.

Ez a kis felvezetés eleve villámcsapásként hatott az ünneplő közönségben. Sajnos csak ezután következett a fekete leves. Az alpolgármester által felolvasott köszöntő beszéd nagyjából második mondatában Németh Szilárd azt kezdte ecsetelni, hogy ma milyen drámai időket élünk, hiszen ebben az évben eddig több mint negyed millió illegális bevándorló lépte át törvénytelenül a határunkat. Majd arra is kitért, hogy meg kell védenünk magyar és európai kultúránkat, életmódunkat. Majd egy ügyes huszárvágással áttért arra, hogy a fentiek miatt is milyen fontos, hogy néha ünnepelni tudjunk.

Őszintén szólva ezután már nem is nagyon figyeltem oda a beszéd további részeire, csak ültem döbbenten és figyeltem magam körül az értetlen arcokat. Mindenkiéről azt lehetett leolvasni, hogy egyáltalán nem értik, miért kell még egy ilyen ünnepi alkalmat is tönkretenni a politikai lózungok hangoztatásával. Miért kell minden megszólalási lehetőséget arra használni, hogy az éppen aktuális szajkózni valót beleszőjük a beszédünkbe, még akkor is, ha teljesen oda nem való és erőltetett is? Nem csoda, hogy a teremben némi morajlás is támadt, egyértelműen jelezve a hallgatóság nemtetszését.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2015. szeptember 28. 14:09
Mondjuk ki A mai magyarországi magát baloldalinak hazudó ellenzék nem a magyar kormány Hanem a magyar nép ellenzéke.A magyar államtól s egyéb innen onnan kapott külföldi pénzekből él. Zorbánfobiájuk miatt már többször nagyon veszélyes útra sodorták a magyar nemzetet. Az őket vakon követő jobb oldalt gyűlölő tömeg csak az általuk irányított külföldiek által pénzelt sajtónak hisz nem a saját szemének.Jelenleg a tudatós magyar választók szűk 25% a szimpatizál velük. Összesen kb 800 ezren lehetnek. Mivel a sajtó 80%a a kezükben van irányadónak és mértékadónak tekintik magukat és nézeteiket.mert állandóan ezt hallják és olvassák.. El sem olvassák meg sem nézik meg sem hallgatják csak a nekik szimpatikusokat. Aztán fújják a magukét mindenhol. Ők a hangos törpe kisebbség. Az ő érték rendszerük szerinti gondolatok A baráti külföldi sajtó segítségével erősödik fel a nyugati sajtóban ..félre tájékoztatva a nyugati embereket és ami ennél is fontosabb a nyugati politikusokat. Mondjuk ki! A mai magyar hatalom éhes baloldal a magyar nemzet,békét szerető magyar nép jövőjének egyetlen ellenséges! Mondjuk ki az MSZP a DK az Együtt A PM Minden megszólalásával egy újabb szöget ver,a magyar nemzet koporsójába. Mondjuk ki ezek az emberek a hatalmuk érdekében jelnleg a nemzetek nélküli Egy(b)esült Európájukkal az 1000 éves magyar nemzet és a nemzet megmaradása ellen játszanak. Mondjuk ki a liberalizmus a fehér ember legnagyobb ellensége! Csak egy kérdésem van Mikor lesz a nemzet és hazaárulás büntethető?
Peter8811
2015. szeptember 28. 05:48
Jobban jártunk volna ha te kerültél volna az asztalra. A Kannibál Köztársaság díszebédjén.
crydog
2015. szeptember 28. 00:26
Kedves cikkíró. Bizony nektek csak a valóság fájdalmas, meg az igazszólás.Na persze aki hazugságból meg szócsavarásból él annak fáj az igazság.Még ha az alpolgármester szavai nem is voltak annyira ünnepiesek, csak az igazat mondta.És finom formában. Nem úgy mint a tegnapelőtti svéd leszbikus barátnőtök akinek volt bőr a képén egy nemzetközi kultúrális eseményen, a nyílt színen lenácizni a magyarokat, képébe hazudva az egész világnak. És még te vagy felháborodva. Mintha nem tudnád jól kik tervelték ki előre ezt az egész aljas ,sunyi támadást.Ti, a magyar emberek árulói, a haza rosszindulatú, hataloméhes rákos daganatai. Örülük hogy rosszul esik neked az igaz szó. Remélem olyan hányinger kap el , ami elvisz.
Peter8811
2015. szeptember 27. 23:01
" Az esemény időrendiségét kissé felrúgva, azt az élményt szeretném megosztani, amit Németh Szilárdnak, az intézmény egykori diákjának köszönhetek. Ő személyesen nem volt jelen az ünnepségen, mert Erdélyben vett részt egy megemlékezésen. Már az is furcsa volt, hogy Morovik Attila alpolgármester véleményem szerint kissé túlságosan belement a hiányzás megmagyarázásába és röviden elmesélte, hogy Németh Szilárd épp Kőröstárkányban van, abban a faluban, ahol 1919-ben borzalmas események történtek. Abban az évben április 19-én román félkatonai alakulatok és katonaruhába öltözött civilek 91 magyart gyilkoltak meg válogatás nélkül és szörnyű kegyetlenkedés közepette." "Az alpolgármester által felolvasott köszöntő beszéd nagyjából második mondatában Németh Szilárd azt kezdte ecsetelni, hogy ma milyen drámai időket élünk, hiszen ebben az évben eddig több mint negyed millió illegális bevándorló lépte át törvénytelenül a határunkat. Majd arra is kitért, hogy meg kell védenünk magyar és európai kultúránkat, életmódunkat. Majd egy ügyes huszárvágással áttért arra, hogy a fentiek miatt is milyen fontos, hogy néha ünnepelni tudjunk." Honnan tudod hogy Németh szilárd írta a beszédet?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!