Nyílt levél Tarlós Istvánnak

2015. szeptember 29. 10:17

Az MSZP fővárosi képviselői nevében arra kérem Önt, hogy haladéktalanul indítson vizsgálatot az ügyben! Derítse ki, miért járt az FKF Zrt. teherautója a honvédségi területen!

2015. szeptember 29. 10:17
Horváth Csaba
MSZP.hu

Tisztelt Főpolgármester Úr!

Két évvel azután, hogy lelepleződött Budapest elmúlt néhány évtizedes történetének egyik legnagyobb környezetkárosítása, azaz a Cséry telep tudatos és súlyos talajszennyezése, újabb komoly környezetkárosításról szereztünk tudomást Budapest XVIII. kerületében.

Videofelvétel és fotók bizonyítják, hogy a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. teherautója hulladékot helyezett el a napokban a XVIII. és a XXIII. kerület határán elhelyezkedő honvédségi területen, mintegy három kilométerre a Cséry teleptől.

A környék lakóinak bejelentésére a helyszínen jártunk és megdöbbentő mennyiségű szemetet találtunk. Sajnos okunk van feltételezni, hogy tovább folytatódik a szervezett illegális hulladéklerakás a Fővárosi Önkormányzat egyik gazdasági társaságának részvételével a XVIII. kerületben.

Egyelőre nem tudjuk, hogy a honvédségi területen milyen hulladékot helyeztek el, mindenesetre aggódunk, hogy ismét nehézfémekkel és fáradt olajjal szennyezik a talajt, s veszélyeztetik ezzel a kerület ivóvízbázisát.

Tisztelt Főpolgármester Úr!

Az MSZP fővárosi képviselői nevében arra kérem Önt, hogy haladéktalanul indítson vizsgálatot az ügyben! Derítse ki, miért járt az FKF Zrt. teherautója a honvédségi területen! Választ várunk arra is, milyen jellegű hulladékot helyeztek el és mekkora a környezetkárosítás mértéke.

A vizsgálatnak azt is tisztáznia kell, hogy az illegális szemétlerakásban milyen szerepet játszik a főváros bármely gazdasági társasága, s ki vagy kik a felelősök azért, hogy két évvel a Cséry telepen történt súlyos környezetkárosítás után ismét ilyen történhet Budapesten.

Egyúttal tájékoztatást várunk Öntől azzal kapcsolatban is, milyen károkat okoztak a talajban a Cséry telepre hordott veszélyes hulladékok, hol tart jelenleg a terület kármentesítése, a környezetkárosítással kapcsolatos nyomozás, illetve milyen politikai és személyi következménye lett a két évvel ezelőtt lelepleződött szennyezésnek.

Budapest, 2015. szeptember 29.

Üdvözlettel:

Horváth Csaba,
az MSZP fővárosi frakcióvezetője

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2015. szeptember 29. 20:04
Te díjmentes köcsög, mi volt a demszkynek írt nyílt leveledben? És mi lett az eredmény? Ártalmasnak kellene lenned, de még ahhoz is kell némi agy. Megint beégtél.
Peter8811
2015. szeptember 29. 19:34
Vicc: Mi van Horváth elvtárs ha a baloldal nyugovóra tér? Lehunyja sok szemét, a sok szemét.
Peter8811
2015. szeptember 29. 19:32
Horváth Csaba szemét, lehunyja.
Brigadéros
2015. szeptember 29. 19:17
A Horváth Csaba szemét matatásban nagyon jó...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!