Nemzeti rehabilitáció

2015. július 02. 08:18

Az elmúlt 8 hónapban kétszer sikerült nagyot dobnia az Orbán-ellenes ellenzéki csoportocskáknak, és a mostani a szimpatikusabb.

2015. július 02. 08:18
Bede Márton
444

Jelentősége annak van, hogy a kormány legaljasabb háttéremberei által közpénzből kitalált-megvalósított, az egyébként sem valami vendégszerető Magyarországot hetek alatt még sokkal szarabb hellyé varázsoló idegengyűlölő reklámkampány olyan elemi felháborodást és szégyenérzetet váltott ki sokezer emberből, hogy két egészen szuper, és errefelé egészen szokatlan dologra ragadtatták magukat.

Egyfelől csináltak valamit. A pénztárcák megnyitása nemcsak mint a pénztárcák Magyarországon szokatlan megnyitása miatt érdekes, hanem mint a Magyarországon szintén nagyon ritka tenni akarás megnyilvánulása. Egy olyan országban, ahol a lakosság túlnyomó többsége a közüzemi számlák végösszegének meghatározásától a foci színvonalának javításáig mindent az államtól vár el, mindenki egy kicsit hős, aki a saját kezébe veszi a sorsát.

Másfelől pedig – és én ezt érzem a fontosabb szempontnak egy ilyen befeszült, rossz hangulattal teli országban – a plakátkampány kitaláló, megvalósítói és finanszírozói nem vették túl komolyan se magukat, se azokat az alávaló szemétládákat, akiknek a gyűlöletkampányát kifigurázni igyekeztek. Lehet, hogy a viccek nem jók, de egy rossz vicc, egy kis lazaság, sőt, még az ablakon kidobott 33 millió forint is jót tesz egy országnak, amellyel már nagyon ritkán történnek jó dolgok.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vasvirág
2015. július 02. 13:20
Tisztelt Uram! Falun lakom (hivatalosan város) és azt látom, hogy mindenki igyekszik, rendben tartják a házukat, kertjüket lehetőségükhöz képest! "...nagyon ritkán történnek jó dolgok." Nem szeretek a betegségemre hivatkozni, de most megteszem! Rákos vagyok, gyógyszerekkel segítenek rajtam az igenis jó orvosok! Ennek ellenére én is ültetek a kertembe virágot,vetek zöldséget! Mert bízom abban, hogy ez is gyógyszer számomra és hogy akik az utcán mennek, azoknak legalább a lelküket tudjam táplálni a szép látvánnyal!
formaegy
2015. július 02. 12:19
"...egy kis lazaság, sőt, még az ablakon kidobott 33 millió forint is jót tesz egy országnak, amellyel már nagyon ritkán történnek jó dolgok." Na ezek vagytok ti! Fröcsköltök egyfolytában, hogy hány gyerek éhezik, milyen nehéz körülmények között élnek, de még véletlenül sem jutott eszetekbe, hogy a 33 milliót erre költsétek. Saját szórakoztatásotokra plakátokat gyártottatok! Van pofátok azt írni, hogy "jót tesz az országnak"? Talán takarónak fogják használni, vagy gyújtósnak? Tudjátok ki képes ezen élvezkedni? - ti, és bandátok. Jó élvezkedést szánalmas, vergődő csürhe! Holnaptól kezdhetitek újra az ajvékolást az éhező gyerekekről. Talán a papírgaluskának örülni fognak, amit a plakátból főztök nekik. Azt gondoljátok ezzel elértek valamit? El, amit eddig - köpnek rátok. (még jobban, mint eddig)
catalina9
2015. július 02. 11:39
Sekély e kéj..de hát a 444-nek mindent meg kell becsülni, különben szélnek ereszti őket az amerikai nagybácsi.
kitiltott
2015. július 02. 10:57
A világsajtó még február közepén arról írt, hogy az ISIS azt tervezi, hogy Líbiából menekülteknek álcázott harcosokat küld a Földközi-tengeren keresztül Dél-Európába azért, hogy Európa városaiban ámokfutásokat rendezzenek. „Az Iszlám Állam azzal fenyeget, hogy félmillió bevándorlóval árasztja el Európát. Akkor még túlzásnak tűnt, ami ma valóság” – áll a francia Le Figaro február 19-i számában. Egy brit terroristaellenes csoport kiderítette, hogy az ISIS Szíriából és Irakból toborzott fegyveresekkel akarja elárasztani Líbiát, amely Kadhafi megbuktatása után káoszba fulladt. Líbiából indítana háborút egész Európa ellen. A helyzet az, hogy Líbia alig 500 kilométernyire van Öreg Kontinensünktől. Ezt a távot még kezdetleges csónakokkal is meg lehet tenni, amennyiben ezt az időjárási viszontagságok megengedik. Ezt a tervet az ISIS egyik propagandistája tervelte ki. Líbiába terroristákat dobáltak át és ott gyakorlatként kivégeztek 21 kopt keresztény túszt. Az egyik videóból még az is kiderül, hogy az egyik terrorista a gyilkosság után üzeni: „Allah segítségével meghódítjuk Rómát”. Éppen csak arról nem szólt a fáma, hogy mi van akkor, ha a terrorszervezet megváltoztatja a stratégiáját és szárazföldi útvonalat választ. Elindíthatja az embereit Szíriából Törökországon át, akik Európába beérve a szerb-magyar határnál lépnek be az Európai Unióba. Biztonsági szakértők teljesen ésszerűnek tartják azt, hogy a terrorszervezet harcosai menekülteknek adják ki magukat, ezzel bejutva az európai kontinensre. A tervet primitív módszerekkel hajtják végre. Nem hoznak magukkal személyi azonosító okiratokat, illetve a meg lévőket megsemmisítik. Bármelyik európai országnak olyan élettörténettel állnak elő, amelyet saját maguk találtak ki. Az is előfordulhat, hogy kiadják magukat elüldözöttekként, hogy az adott országban milyen borzalmakat kellett átélniük, meggyőzve így az európai hatóságokat. Az Európai Unióba, ha sikerül bejutniuk, akkor nem nehéz itt fegyvereket és robbanószereket keríteni. Csupán pénz és kapcsolat kérdése az egész. Sajnos nagy valószínűséggel még számtalan terrorista várja az utasításokat, hogy útra keljenek! Rengetegszer hangzik az el, hogy Magyarország nem zárkózhat el a menekültáradat elől. Azonban be kell látnunk, hogy nincs hivatalos adat arról, hogy valójában ki a valódi menekült, illetve ki is az, aki rossz szándékkal jön be szeretett országunkon keresztül Európába! A hatóságoknak Szíriából, Irakból, Afganisztánból, Líbiából adatot szerezni valakiről voltaképpen teljes lehetetlenség. Az érkezők személyazonosságát lehetetlen ellenőrizni, ugyanúgy az előadott történetük hitelességét sem! Ezek az emberek ráadásul hamis papírokkal is érkezhetnek. Az is lehetséges, hogy az ISIS által legyilkolt emberek okmányait hamisították meg, hogy a terroristák bekerüljenek országunkba és ezzel együtt Európába! továbbiak itt : http://hir.ma/belfold/politika/kijelentette-az-iszlam-allam-hogy-terroristakat-kuld-a-menedekkerok-koze-vonatkozatott-video/540424
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!