Ennyire becsüli az Orbán-kormány a szociális dolgozókat

2015. június 03. 16:33

Heti 6 krumpli, 1 kiló disznózsír és 1 hagyma. Nagyjából ennyit lehet hetente vásárolni abból a megalázó fizetésből, amit nekik ad a Gucci-kormány.

2015. június 03. 16:33
Szabó Tímea
Szabó Tímea
Facebook

„Ma a parlament előtt megmutattam, hogy mennyire becsüli Orbán Viktor és kormánya a szociális dolgozókat. Heti 6 krumpli, 1 kiló disznózsír és 1 hagyma. Nagyjából ennyit lehet hetente vásárolni abból a megalázó fizetésből, amit nekik ad a Gucci-kormány. 

És Orbán megint átverte ezeket az embereket! Azt ígérte, emelik a fizetésüket, de a jövő évi költségvetésben semmilyen érdemi béremelés nem szerepel. Ráadásul a Fidesz-KDNP-s képviselők ma a bizottságokban lesöpörték azokat a módosító javaslataimat, amik emelték volna ezeknek a dolgozóknak a fizetését. Ez azt jelenti, hogy azok az emberek, akik a gyerekeinkre vigyáznak vagy a beteg szüleinket, nagyszüleinket áloplják hosszú évtizedek óta, továbbra is megalázó fizetésért dolgoznak majd, ha épp nem vándorolnak ki külföldre. A tervek értelmében a szociális dolgozók 90%-ának nettó bére jövőre sem éri el a létminimumot. Az 1-2 ezer forintos emeléssel is marad a 70-80 ezer forint havonta, miközben stadionokra újabb 60 milliárdot költenek jövőre, és a közmédiára is jut 80 milliárd.

Elég volt ebből a szívtelenségből! Elég volt a kormány dőzsöléséből! A PM nevében benyújtottam az Alapjövedelem költségvetését, annak 2 lépcsős bevezetését javasolva! 50 ezer forint a felnőtteknek, 25 forint a gyerekeknek, és 100 ezer forint nettó minimálbér a dolgozóknak! Csak így lehet gyorsan és drasztikusan megszüntetni Magyarországon a szegénységet! 

(A képen látható, hogy Orbánék kegyetlenségének köszönhetően mennyi ennivalót vehet haza egy hét alatt egy szociális dolgozó, és kb. mennyi jut ebből egy napra.)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 145 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsírgyík
2015. június 04. 20:31
Taaakarodj!
moricka13
2015. június 04. 11:54
Van egy ötletem, Szabó Tímea! Egye fene, legyen a minimálbér 100.000, az országgyűlési képviselők meg ne kapjanak semmit.
berzsian56
2015. június 04. 11:14
Ha ezt a csajszit meglátom, ki tudja miért egy régi vicc jut eszembe. Megy Tányecska az úton és megszólítják: hová mégy te hülye picsa? -Nem vagyok én hülye picsa ,különben is megyek kapálni. Pápaszem, személyi, pártkönyv zsebben ,vodkácska megvan. Tányecska megy tovább. Még kétszer megszólítják : hová mégy te hülye picsa, de mindíg ugyanazt válaszolja. Amikor odaér megint mindent leellenőriz: pápaszem , megvan, pártkönyv megvan, személyi rendbe, vodkácska megvan. Aztán a homlokára csap és azt mondja:Istenem, de hülye picsa vagyok a kapácskát meg nem otthon hagytam.
berzsian56
2015. június 04. 10:58
Ezt az ügyeletes hülyét minden placcra ki fogják állítani? Anyám, ilyen képességekkel jobb helyen hamburgert sem lehet sütni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!