Az LMP manipulatív hisztéria-kampányt folytat a gazdákkal szemben

2015. június 24. 21:55

Az LMP vádaskodását teljesen hiteltelennek tartjuk, mivel egy olyan politikusuk vádaskodik, aki maga is nyertese a földbérleti pályázati rendszernek.

2015. június 24. 21:55
IKSZ
IKSZ

„Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elfogadhatatlanak tartja, hogy az LMP a földhaszonbérleti pályázatok illetve a Földet a Gazdáknak program nyerteseit aljas politikai szándék által vezérelve állami földrablással, új nagybirtok-rendszer kialakításával vádolja, vagy éppen oligarcháknak nevezi őket.


Pedig nagyon jól ismert még az ellenzéki politikusok számára is, hogy a spekuláció minden lehetősége teljesen lehetetlen, mivel ezeken a pályázatokon csak olyan személyek vehetnek részt, akiket nyilvántartásba vettek földművesként vagy pályakezdő gazdálkodóként és életvitelszerűen ott él, ott folytat mezőgazdasági termelői tevékenységet ahol az adott földterület található. Ezek a gazdálkodók ezzel a lehetőséggel élve nem ajándékot kaptak, hanem munkát, amellyel tisztességes megélhetést tudnak biztosítani önmaguk és családjuk számára is. Sőt a programnak köszönhetően sikerült felgyorsítani az agrárszektor területén régóta indokolt és várt generációváltás folyamatát is, a fiatal gazdák helyzetbehozása következtében.

A nagybirtok-rendszer kialakítására egyébként sem alkalmas a földhaszonbérletekre kiírt pályázatok, ugyanis az átlagos birtokméret pályázatonként mindössze 20 hektár, az elnyert területek 60 százaléka pedig 10 hektárnál kisebb. A 2010 után életbe lépett új pályázati rendszer tehát az egyedüli garancia a baloldali hiedelmekkel ellentétben a földspekulációk megakadályozására és ennek köszönhetően egyre több gazdálkodó, köztük fiatal gazdálkodó jutott állami földterülethez.

Az LMP vádaskodását teljesen hiteltelennek tartjuk, mivel egy olyan politikusuk vádaskodik, aki maga is nyertese a földbérleti pályázati rendszernek, amely amúgy a legfőbb bizonyíték arra, hogy pártállástól függetlenül mindenkinek biztosított a lehetőség, mezőgazdasági termelő tevékenység megléte esetén, a földhaszonbérlet sikeres megszerzéséhez.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
na még ez is
2015. június 25. 07:55
"a spekuláció minden lehetősége teljesen lehetetlen," Ezt hogy bírták röhögés nélkül leírni? Nem baj iksz, ha sokszor mantrázzátok, hogy nincs is földmutyi, talán úgy is lesz (nem)
áfonya
2015. június 25. 07:32
Mindenki emlékszik rá szoci bolsi oldal az országot tele ordította hogy az Orbán kormány a magyar földet idegen kézre adja.....Megdőlni látszik a hazugságuk ,mert még az unió is foglakozik a magyar föld védelmével ,mert a külföldiek nem tudnak magyar földet venni. """Tárgyi tévedések vannak a földtörvénnyel kapcsolatos újabb uniós kifogások között""" http://videkert.blog.hu/2015/06/23/targyi_tevedesek_vannak_a_foldtorvennyel_kapcsolatos_ujabb_unios_kifogasok_kozott
RAMBO
2015. június 25. 07:23
Kik ezek az agyalágyultak? Egy nemlétező párt utánpótláscsapata? LOL Ezek nevezik magukat kereszténynek? A keresztény szót miért használják a magyarság szellemi ürüléke szinonímájaként? (Mondjuk Tömjén Zsóti és Harrag Peti nem akármilyen mélyre tette a lécet, kiBence meg már tényleg még a Fidelitaszhoz képest is hülyegyrek).
mákgubó
2015. június 25. 07:21
A fantompárt nem létető tagjainak gyermekeit hallottuk.:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!