Balatoni sérelem? Mi az?

2015. május 16. 15:45

A magyar nyaraló nem étteremről étteremre jár, szállodai shopokban vesz csokit a gyereknek, hanem spórol, mert annyit is ér.

2015. május 16. 15:45
Veress Jenő
Népszava

„»Aki a Balatonhoz megy, nem vásárolni megy, hanem pihenni, így nem látom a sérelmüket« – szólt a szózat a magas lóról. »A vasárnap dolgozók érdeke is az, hogy ne kelljen dolgozniuk« – tette hozzá a fácánmészáros, némiképpen nehezen érthetőn. Mert sokan lesznek közülük, akiknek mostantól egyáltalán nem kell majd dolgozniuk, hála külön Semjén Zsoltnak.

Akadnak viszont olyanok, akik a Balatonhoz – a Velencei (nota bene: Sukoró) vagy éppen a Tisza tóhoz, emellett Hajdúszoboszlóra, és más, az állam által oly szívesen herdált adóbevétel fontos megtermelőihez – nem csupán pihenni érkeznek. Hanem nyaraláskor is enni, szegény mód olcsón »dőzsölni«, ha erre módjuk lenne. (...)

A magyar nyaraló nem étteremről étteremre jár, szállodai shopokban vesz csokit a gyereknek, hanem spórol, mert annyit is ér. Nem tehet róla, hogy nem fürdeti Calvadosban sunyi mosolyú miniszter.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
frivol824@gmail.com
2017. március 01. 15:53
Egyrészt túl van lihegve ez a vasárnapi nyitva tartás témája, már csak azért is, mert nem a gondolata való ördögtől, hanem az ilyen módon történő kivitelezése. Ha valakinek reggel támad kedve friss pékárút venni, mért ne tehetné meg? Az is tény, hogy sok család számára életvitelszerűséget jelentett a bevásárló központokban történő időtöltés. Arról már nem is beszélve, hogy a bevásárlóközpontok egy szűk csoportja már eredendően is holmi szabadidőközpont jelleggel lett megépítve. Ráadásul, és ezt sem nagyon lehet tagadni, az emberek egy jelentős része számára, akiket amúgy egyébként, hogy nagyon finoman fogalmazzak, nem kimondottan az intellektuális igényességgel áldott meg a természet, vagy a körülményeik, a "shopingolást" gyakorolgatják, annak minden visszatetsző jellegzetessége ellenére is. Ugyanakkor van ennek egy jó adag anyagi vonatkozása is, hiszen a magyar családok egyre növekvő része hétvégeken nem azért nem kirándul, mert nem lenne hová, hanem azért, mert nincs miből. Tőlünk nyugatra valóban nem jellemző a vasárnapi nyitva tartás, de az sem, hogy a családfő 300 eurót keres havonta. Nem szabad, sőt kifejezetten arcátlan dolog a hazai viszonyokat mondjuk a német állapotokhoz hasonlítani akkor, amikor ott úgy keresnek legalább ötször annyit a dolgozók hasonló körülmények között, hogy mindezek közben az alapvető élelmiszerek ára legalább 20-30 %-kal alacsonyabb. Azt nem vitatom, hogy egy magára adó ember igyekszik minél kevesebb időt tölteni az ilyenfajta helyeken, de azt is észre kellene venni, hogy a magyar társadalom egyre nagyobb része már képtelen adni magára. És ez már bizony a politika felelőssége!
atila68
2016. augusztus 10. 18:10
Egy dolog, hogy szarul élsz Jenő, de legalább ne általánosítanál belőle.
Tintamin
2016. január 17. 09:30
Okádni kell ettől a kormánytól, aki ezeket védi, az tuti vagy nyerészkedik rajtunk, vagy akkora ostoba seggfej, hogy csoda, hogy leül szarni.
Jason Bourne
2016. január 17. 09:29
A cikk hangulata a Szomszédok c. televíziós borzadvány nyaralásainak hangulatát idézi, ahol az orvos-kozmetikus házaspárnak is csak hidegvízre tellett a balatoni nyaraláskor. Hihető. Vannag gazdagok, meg szegényebb emberek, ki-ki pénztárcája szerint nyaral és fogyaszt. Bezzeg régen, a szabadfelhasználású svájcihiteles időkben minden volt, torta kolbásszal, még a reklámban is nyaralásra ajánlgatták a jelzáloghitelt. Azok voltak ám a daliás idők.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik