Rákosi, Tölgyessy, és az unortodoxia értelmetlensége

2015. május 08. 09:04

A Polgári Konzervatív Párt egyszer és mindenkorra le akar számolni az unortodoxia kísértésével. A magyaroknak meg kell érteniük azt, hogy nincs cseles vagy éppen királyi út a felemelkedéshez, CSAK AZ ORTODOXIA működik.

2015. május 08. 09:04
Béndek Péter
1000 A Mi Hazánk

A sok szám és elemzésnél azonban a józan ész egyetlen diktuma sokkal jobban eligazít: ha nincs versenyképes, nagy hozzáadott értékre képes gazdaság, akkor a valóságon a kormányzati hazudozás sem segít. Az a helyzet, hogy az »unortodoxia« az első betűjétől az utolsóig merő ostobaság, blöff, vagy még rosszabb: félrevezetés, amelyet megetetni csak egy olyan néppel lehet, amely jobban hisz a sült libák röpködésének, mint egy piaci adásvétel köznapi tanulságainak (a saját tapasztalatának): NEM VESZÜNK MEG ÓCSKA ÁRUT DRÁGÁN. Igaz ez a törökmézre, a húsra, az autóra, pontosan úgy, mint az ezek összességéből előálló nemzetgazdasági teljesítményre. Ha az ország nem képes drágán eladható árukat piacra tenni lehetőleg a saját erejéből, akkor az az ország hanyatlani fog. Magyarország nem képes. De Magyarország még azzal is gyengül (rombolja az eladható árui/szolgáltatásai iránti keresletet), hogy rossz a híre, rossz minőségű, kockázatos a politikai rendszere, elrettentő vagy nem szavahihető a stratégiája/pályája.

A Polgári Konzervatív Párt egyszer és mindenkorra le akar számolni az unortodoxia kísértésével. A magyaroknak meg kell érteniük azt, hogy nincs cseles vagy éppen királyi út a felemelkedéshez, CSAK AZ ORTODOXIA működik. Az ország NEM JUT SEMEDDIG, amíg nem teszi magáévá a minőségi politikát mint a társadalom magára találásának eszközét, egy átfogó értékteremtési rendszer kialakítása iránti elkötelezettséget, amelynek törzsében a tudásalapú gazdaság áll, amíg nem számolunk le a posztkommunista pártok (MSZP, Fidesz) uralmával és nem haladjuk meg a bal-jobb ketrecharc logikáját, amíg nem indulunk el a konszenzusos demokrácia és a magas szintű társadalmi konszolidáció felé.

Rákosi, Tölgyessy.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2015. május 08. 15:08
PKP az ilkonzervetiv!
Akitlosz
2015. május 08. 13:34
"Rákosi, Tölgyessy" Micsoda nevek! A hideg is kiráz tőlük.
Akitlosz
2015. május 08. 13:34
"A magyaroknak meg kell érteniük" Béndek önjejölt atyaúristen kiadta az ukázt a magyarok számára. Nosza feleim magyarok, igyekezzünk megértetni ezt a ... zembert? Minek?
Berecskereki
2015. május 08. 11:44
A grafikonon jól látható, hogy a háztartások fogyasztása milyen meredeken növekszik a többi országokban 2005-2008 közötti időszakban és milyen kicsi a meredeksége a növekedésnek Magyarországon. Amennyiben figyelembe vesszük a forrásokat, akkor azt tapasztaljuk, hogy Magyarországon a növekedés forrása hitel, addig a többi országban a nagyobb hányad a jövedelem növekedéséből ered. Amennyiben a hitelt levonnánk, akkor Magyarországon nem növekedés lenne, hanem folyamatos csökkenés. Ugyanez igaz a GDP változására is. A 2009-es év zuhanást pedig a Bajnai kormány által a jövedelmek drasztikus csökkentése okozza, amely hasonló nagyságot jelent a GDP tekintetében is. Hasonló történt a Gyurcsány kormány esetében a 2005 tényleges államháztartás mutatóinak a megismerése után és az ezt követő kiigazítás kapcsán. Nos ez az ortodox gazdaságpolitika, amely Magyarország esetében majdnem az államcsődhöz vezetett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!