Parasztozás

2015. május 16. 13:53

Amúgy Szily testvér Engels mester 21. századi büntetőcsapatából még megjegyzi, hogy Földes „ismert” újságíró. Persze. Ha csak elhangzik a Földes név, lovas rendőrök taposnak terhes anyákon, és kardlapozni kell, akkora tömeg verődik össze.

2015. május 16. 13:53
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Hírlap

„Szily László újságíró és korunk hőse a következő szenvedélyes, igazságkereső, igazságos és kérlelhetetlen cikkecskét vetette internetre a minap: »A legbénább, legkínosabb parasztkodás direkt rosszul írni/mondani valakinek a nevét. Lőcs Géza egykori kormányzati kultúrharcos megsértődött Földes András indexes kritikájára, és szenvedélyes válaszcikket írt. Pőcs Géza költő és fideszes politikus, a miniszterelnök kulturális főtanácsadója először egész Magyarországot hozta elég kellemetlen helyzetbe, amikor lemenedzselte a milánói világkiállítás kínos magyar pavilonjának felépítését. Töcs ezután saját magát hozta még sokkal cikisebb helyzetbe, amikor - miután képtelen volt a produktumáról írott kritika elviselésére – olyan válaszcikket írt, amiben az ismert újságíró nevét hét alkalommal Földesinek írta.«

Itt persze abba is hagyhatnánk, sőt, igazából el sem kellene kezdenünk, hiszen ez csak egy csepp abban a gennytengerben, amit Szily László és a hozzá hasonló rohadékok naponta előállítanak. De ebben a cseppben nagyjából minden benne van, amiért ezeket nem lehet és nem is kell elviselni, úgyhogy mégiscsak szánjunk rá néhány percet. Kezdjük mindjárt a parasztozással.

Ez negyven év kommunizmusának öröksége, és van benne egy csipetnyi tanácsköztársasági emlék is. Amikor még a saját zsidóságukat, magyarságukat és puszta emberségüket is megtagadó Szamuely-féle állatok járták a magyar vidéket, és fára húzták, agyonlőtték vagy éppen elevenen megnyúzták a »kulákot«, a papot, a bírót, a falu népe, vagyis a parasztok szeme láttára. (A háttérben Lukács György vihog…) Mindennek ideológiája pedig maga a marxizmus volt.

(...)

Ez Szily László szellemi öröksége, és ezért parasztozik önfeledten, széles gesztusokkal, Szily László-i öntudattal minden mocskos lumpenproli.

Amúgy pedig Szőcs Géza azzal érdemelte ki az engelsi büntetőcsapatok önkéntesének, Szily testvérnek a mérhetetlen haragját, hogy írásában hétszer Földesinek írta Földest. Ezért nevezi őt Szily Lőcsnek, Pőcsnek és Töcsnek, persze miután elítéli, ha valaki szándékosan rosszul írja/mondja más nevét. Az a tény nem érdekli, hogy teljesen nyilvánvaló, Szőcs Géza egyszerűen tévesen írja Földesinek a nevet, semmi szándékosság nincs ebben, amit ugye éppen a konzekvens rontás bizonyít (hétszer írja így), másrészt ugyan miféle szándékosság lehetne abban, hogy ha valaki Földesit ír Földes helyett?
Semmilyen.

Csak hát, tudjuk, hibázni nem lehet. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a belváros és lipócia kedvenc szólása, miszerint »ez több mint bűn, ez hiba!« Ők ezt hangoztatják, és ez az, amit egy paraszt soha életében nem ejtene ki a száján, mert egy paraszt tisztában van a szavak jelentésével, továbbá szimbolikus erejével is. Amúgy Szily testvér Engels mester 21. századi büntetőcsapatából még megjegyzi, hogy Földes »ismert« újságíró. Persze. Ha csak elhangzik a Földes név, lovas rendőrök taposnak terhes anyákon, és kardlapozni kell, akkora tömeg verődik össze. (Apropó! 21. század! Vona szerint két 21. századi párt van ma a választékban, a Jobbik és az LMP. Lehet ebben valami, ugyanis az emberiség legnagyobb kihívása, hogy miképpen élje túl a 21. századot. És egyetlen út látszik járhatónak: a »visszarégiesülés« a fejlődés helyett; ennek a folyamatnak pedig nyilván lesz egy olyan szakasza is, amikor majd le kell meccselni a dolgot a szintén 21. századi Szily Lászlóval és a többi rohadékkal, a megmaradt nyers, keresztény, germán, magyar és egyéb demokrácia oldalán.)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
C.Dömötör
2016. december 31. 02:23
Nagyon találó. Korunk hőse, a 21. századi riporter, remélhetőleg elgondolkodik azon, hogy a saját árnyékát sem tudja átugrani.
Anti Komcsi
2016. október 15. 19:19
Szőcs Géza az életét kockáztatta magyarságáért Romániában, tehetséges, tisztességes ember. Bayer Zsolt jelenleg a legjobb magyar újságíró. De ki az a Földesi? Soha nem hallottunk róla, nevét nem ismerjük egyetlen formában sem. Nem értem. Miért kapja fel a silly ( bolond) up
Anti Komcsi
2016. október 15. 19:19
Daily=silly azaz bolond. Nomen est omen!
Anti Komcsi
2016. október 15. 19:19
Szily= silly. ( jav)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!