Vadászni lehet, csak vásárolni nem?

2015. április 10. 16:29

Az álkeresztény fantompárt elnökeként Ön már odáig jutott a fundamentalista hazugságspirálban, hogy az állatoknak és kicsinyeiknek nem hogy vasárnapi pihenés, már mennybemenetel sem jár.

2015. április 10. 16:29
Varju László
Országgyűlés

„Tisztelt Miniszterelnök-helyettes úr!

A széleskörű társadalmi felháborodás közepette Ön a napokban a Mandinernek adott interjújában kényszerült magyarázkodásra a vasárnapi boltbezárás és a vasárnapi vadászat betiltásának elutasítása miatt. Az álkeresztény fantompárt elnökeként Ön már odáig jutott a fundamentalista hazugságspirálban, hogy az állatoknak és kicsinyeiknek nem hogy vasárnapi pihenés, már mennybemenetel sem jár. Ön szerint rendben van, hogy Ön vasárnap is állatokat ölhet, mert az Ön szerint szabadidős tevékenység, ugyanakkor a vasárnapi családi kikapcsolódás egyik népszerű formáját, a vásárlást betiltotta.

A Mandinernek adott interjújában Ön arról is beszélt, hogy a népszerű videómegosztó oldalon több százezer ember által megtekintett KDNP-t, s külön Önt gyalázó videó mögött Ön szerint egy érdekcsoport áll, amely »a szabad vasárnap miatt indított támadást a kormány és persze a kereszténység ellen«.

Amennyiben a KDNP önmagát a kereszténységgel azonosítja, akkor az Ön pártjának a vasárnapi boltbezárással valóban sikerült a közhangulatot a keresztények ellen fordítania.

Kérdezem ezért Miniszterelnök-helyettes urat:

1. Ön szerint minek minősül a vasárnapi családi vásárlás, ha nem szabadidős tevékenységnek? Ön szerint nem lehetséges, hogy sok család közös programként tekintett
a vasárnapi nagybevásárlásra? Esetleg Önt zavarják a kiegyensúlyozott családi
programok a hét utolsó napján? Ezek szerint Ön egy nyíltan családellenes politikát
folytató párt elnöke?

2. Miért volt fontosabb a kormánynak az Ön hobbijának a megvédése, mint több tízezer magyar ember munkahelyének a megóvása?

3. Milyen érdekeket sejt a népszerű videómegosztó oldalon több százezer ember által megtekintett KDNP-t, s külön Önt gyalázó videó mögött? Lehetséges, hogy a videó
mögött CIA ügynökök, az IMF vagy egy teljes világösszeesküvés áll? Nem tartja lehetségesnek, hogy a videó - már csak népszerűsége miatt is - a valós közhangulatot tükrözi?

4. Ön szerint a fent említett videó megtekintőinek és megosztóinak száma hányszorosa a
KDNP-szavazók számának? Ezres vagy tízezres nagyságrendű szorzóról lehet szó?

5. Miért hangolta a közhangulatot az Ön pártja a kereszténység ellen a káros vasárnapi
boltbezárás erőszakos bevezetésével? Ön és a KDNP többi képviselője esetleg ateisták
vagy egyházellenesek?

Megtisztelő válaszát írásban várom.

Budapest, 2015. április 9.

Tisztelettel:
Varju László
Demokratikus Koalíció”

(Varju László parlamenti írásbeli kérdése Semjén Zsolthoz.)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
táltos
2015. április 12. 16:27
a sok morgolódó nyisson boltot és dolgozzon vasárnap a szabadság nevében.
atila68
2015. április 11. 20:36
Varju László megőrült. Más magyarázat nincs.
august
2015. április 11. 19:52
:) Azért ahhoz pofa kell, vastag arcbőrrel, hogy az aki a saját körzetében megbukott, a választói elhajtották, még a polgármesteri székből is, pártlistán begyömöszölték parlamenti képviselőnek, és most nagy arccal álkeresztény fantompártról beszéljen..
szentbertalan
2015. április 11. 17:04
A vitatott "sláger" szövege abban mondjuk téved, hogy soha senki nem választotta meg Semjént. Min. egyszer, de talán kétszer egyéniben behúzta a kalocsai körzetet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!