Alkotmánytalan forradalom

2015. április 02. 13:46

Pörögnek, csikorognak fogaskerekek a nagy ballib közjogi ötletgyárban, futószalagon gördülnek le a kreatív anyagok: mihez is kezdjenek majd a gaz orbáni intézményrendszerrel?

2015. április 02. 13:46
Professor Blinkmann
Spíler

„Pörögnek, csikorognak fogaskerekek a nagy ballib közjogi ötletgyárban, futószalagon gördülnek le a kreatív anyagok: mihez is kezdjenek majd a gaz orbáni intézményrendszerrel, ha végre megérti ez a lüke nép, hogy az ország vezetésére csakis Gőgös Zoltán alkalmas? Hogyan lehet majd szétfeszíteni ezt a kétharmadokkal át- és keresztülszőtt államjogi torzszülöttet, ha végre kormányra kerülnek? Mivel azért annyira még futja józanságból, hogy saját, különbejáratú kétharmad azért nagy valószínűséggel nem lesz, ki kell találni, hogy egy leendő feles többség mit tud tenni. Szigorúan a jogállamiság keretei között, persze.

A legfrissebb gondolatdilemma Bitó Lászlóé, aki a hétvégi Népszabadságban ez ügyben közli úgy »für alle fälle«, hogy »nem zárhatjuk ki a forradalmi megoldást, mert ez olyan lenne, mintha egy szakszervezet eleve kimondaná, hogy nincs az a helyzet, amelyben sztrájkolni fog« (milyen szép ez a szakszervezetis párhuzam, nem hiába, alkotmányjogi kérdések kapcsán jómagam is a Gaskó István-összest szoktam lekapni a polcról). Persze ez nem egy politikus, csak Bitó László véleménye – tudják, azé a fószeré, aki a műlábában csempészte aki először rátukmálta Bajnait Mesterházyra, majd lebaszta Mesterházyt, hogy mit kellett itt elszúrni az egész kampányt. Trendszetter tehát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyetmondok
2015. április 03. 06:27
A 2006-os őszi forradalom erőszakos eltiprása, majd a 2010-es jobboldali alkotmányos forradalom győzelme óta világos, hogy a magyar 21.század (legalábbis az első,teljes fele) nem kormányváltásokkal,hanem rendszerváltásokkal (vagy ezek próbáival) fog telni.
Szúnyog
2015. április 02. 19:45
Bitó megmondta, a vasárnapi zárva tartással a szombaton is zárva tartó zsidó kereskedők tönkretétele a cél. :)) Ennyi fogalma van ennek a fazonnak a dolgokról.
moricka13
2015. április 02. 17:39
Bitó László! Tegyen próbát, csináljon, és ne csináltasson alkotmányos vagy alkotmányellenes forradalmat, puccsolja meg azokat, akik a lába alatt vannak. Legyen szerencséje!
tyIer durden
2015. április 02. 16:43
Ezek a magyar nep ellensegei, sosem szabad oket visszaengedni a hatalomba Joerzesu embert a hanyinger elkapja ezektol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!