Ha nem bírsz a korrupcióval, tedd legálissá

2015. április 10. 16:43

A doktor úr nem mindig mondja, hogy öt/tíz/harmincezer lesz a vizit. Csak érezteti, ott van a levegőben, a beteg gyomrába bevitt ökölcsapásként.

2015. április 10. 16:43
masterflow
Szocioreflex

A magyar betegek előnyöket, illetve biztonságot próbálnak meg maguknak vásárolni. Időben kivitt ágytálat, egy kedves szót, finoman kihúzott tűt a karból, életet. Akad, aki ezzel keményen vissza is él. Aki járt már a hazai egészségügy labirintusában, azt tudja, hogy a doktor úr nem mindig mondja, hogy öt/tíz/harmincezer lesz a vizit. Csak érezteti, ott van a levegőben, a beteg gyomrába bevitt ökölcsapásként. A magyarok jelentős hányada pedig olyannyira e rendszer része, hogy ők maguk is érzik, olajozni kell a menetet. Röviden: tudjuk, hogy fizetnünk kell, mert ez a kultúránk része, anyáinktól örököltük. Rétvári után szabadon: mint két pici legó.

Így szocializálódott a társadalom: hajbókol, minden magasabb rendűnek vélt entitás előtt derékba törik.

Ez az egész eljárás arra a »megoldásra« hajaz, mint amikor személyre írnak törtvényeket, vagy éppen mivel a hazai bíróságoknak nem elegendő négy év bebizonyítani, hogy valaki gazember, oszt’ a lejárt előzetesből engedni kell kifelé, megemelik az előzetesben eltölthető idő hosszát. Minek baszakodni a hálapénzzel: jelentős béremelés nincsen, a probléma szövevényes és talán a feudális rendszer urai össze is vonnák szemöldöküket, lovak közé a gyeplőt. Ennyi erővel akár a bankrablás is bekerülhetne a passzusba. Csúnya dolog az is, meg gonosz is, küzdelem is van ellene, ám mégis mindig megtörténik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Papuska
2015. április 11. 13:49
Én azt tudom, hogy a politikailag ma már nem igazán korrekt, de szakmai tudásában, az orvosetikában kiemelkedő, és az egészségpolitikában is ma is elismert Prof. Dr Ádám György tanár úr annak idején többször leírta: nem lesz működési anomáliáktól mentes, normális magyar egészségügy, amíg a hálapénz elfogadása nem lesz bűncselekmény. Nagyon sokat kutatott ezen a területen, de nem tudott más következtetésre jutni. Önök közül valakinek van kifejthető és igazolható alternatívája?
írmag
2015. április 11. 09:28
Egy hivatalos adatot szeretnék látni a NAV felé bevallott parasolvenciáról, tisztán csak a becsület kedvéért.
dé208
2015. április 11. 09:19
Megboldogult édesanyám soha orvosnak pénzt nem adott abból a megfontolásból, hogy... "én még szegény orvost nem láttam"
Eltünt
2015. április 11. 06:33
Így ment a horn gyf bajnai kormányzása alatt ,Ha nem bírsz a korrupcióval, tedd legálissá. Csúnya dolog az is, meg gonosz is, küzdelem is van ellene, ám mégis mindig megtörténik,pláne a kapzsi ballibsik kerülnek hatalomra ,nem ország vezetése érdekli őket hanem a korrupció ,láttuk minden korrupcióba a ballibsik keze lóg bele,minden korrupt ötlet tőlük származik.Direktbe voltak akik mással se foglalkoztak mint a korrupció terv kidolgozásán. Eu kivár 2018-ig hátha vissza jönnek az mszp korrupt volt vezetők,dolgoznak rajta ámerika segédlettel, eddig az eu mindent megtett a visszatérés érdekébe. Ismét a pénzcsapok megnyilhassanak a korrupció melegágya felé (EU).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!