Orbán hivatalosan is lezárta a rendszerváltást

2015. március 06. 17:41

Most komolyan azt tartja Magyarország legfőbb embere előrelépésnek, hogy az embereknek nincsen munkahelye és ezért szót is emelnek?! Most ez így rendben van és ez a Fidesz-rezsim dicsérete?

2015. március 06. 17:41
Szarvas Norbert
IFL, az őszinte gazdaság

A közmunka mióta megoldás egy ország foglalkoztatottságbeli hiányosságaira? A munkaalapú gazdaságban is fontos megkülöböztetni az állami aparátusban az adófizetők pénzén felelslegesen fenntartott alternatív munkát és a valódi gazdasági értékeken és szükségleten alapuló foglalkoztatosságot. Magyarul attól nem lesz hosszútávon jobb az országnak, mert egy közmunkás pozícióra kettőt vesznek fel vagy mert az ásó mellett ketten állnak. Az eszme azonban szerintem jó, hiszen nem hagyja magát a rendszer, hogy visszaéljenek a támogatásokkal és az aktív életre való kényszerítés segít a mindennapi életbe való integrációban. A probléma ott kezdődik, amikor politikai haszonszerzés miatt nem gondolják tovább a történetet, és feleslegesen teremtenek többletet.

Szóval ezért a kijelentésért Orbán nem kap hasipacsit. Nem siker az éhezés, az élhetetlenség és a munkanélküliség-felesleges közmunka.

Orbán Viktor szerint a társadalomban megerősödött a munka iránti igény. Szóval Viktor szerint a magyarok nem akartak eddig dolgozni? Nem akartak vagy nem tudtak? Nem mindegy és én személy szerint kikérem magamnak ezt a kijelentését. Amúgy jellemző a komplett hatalomra az a megalomán felsőbbrendűség, aminek keretében lenézik a társadalom tagjait, vezethető birkáknak tekintik őket, dönteni akarnak mindenről helyettük. Akármilyen fura ilyet hallani, de Orbán Viktor előtt is megéltek az emberek és akartak dolgozni.

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2015. március 08. 08:54
Még nincs lezárva a rendszerváltás ,2010 mszp-szdsz bukása után nem volt ballib elszámoltatás ,még mindig feltárulnak a ballibhez kötő brókerbotrányok aminek a vonzata 100 milliárd hiány,,300 millió hiány , a 8 év alatt felhalmozott hiányok ,nincs elitélve ezekért senki addig nem tekinthetjük lezártnak a rendszerváltást, és még kitudja mik derülnek ki.
Tündér_Lala
2015. március 07. 16:50
A cikkíró egy Szarvas marha. Ovi azt tartja eredménynek (mert az), hogy az emberek dolgozni akarnak és ez így van jól. Szemben az ostoba elképzelésetekkel, amelyet megpróbáltatok rájuk tukmálni, hogy tegyék fel a kezüket-lábukat és várják a segélyt, alapjövedelmet.
puszika
2015. március 07. 11:31
Norbi csak tudja,hiszen amióta él két gyufaszálat nem tett keresztbe!
Valodi
2015. március 07. 10:27
A Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács jelentése a magyar társadalomnak - 2009 "A hatékonyságot kizárólag a profitrátában mérő globális kapitalizmus mozgatórugói között nem szerepel olyasfajta megfontolás, hogy lesz-e az unokáink nemzedékének elegendő nyersanyaga, energiahordozója, ivóvize, netán tiszta levegője. S ezt a gondolkodásmódot láthatóan rá tudják kényszeríteni a kormánypolitikákra is – lásd az autógyártó kapacitások változatlan mértékének megőrzését szolgáló támogatásokat és ösztönzőket. A pazarlás mélyen beépült a gazdaságba, hirtelen felszámolása (ami például a hadi-, olaj-, autóipari stb. lobbik rendkívüli befolyása miatt eleve illuzórikus) tömegesen szüntetne meg munkahelyeket, így gyakorlatilag alig kivitelezhető. A stratégiai ágazatok közösségi ellenőrzés alá vonása lassan már az emberiség túlélésének alapfeltételévé válik. Ennek esélye azonban éppen az ebben ellenérdekelt gigantikus magántársaságok befolyása folytán ma (még) csekély. A közeljövő nagy kérdése, hogy működik-e még az életösztön az emberiségben, vagy elbutítva hagyja magát tovább vezetni az életfeltételeit egyre gyorsuló ütemben megsemmisítő zsákutca vége felé. …A túlélési stratégiáknak nem csupán morális okokból kell közösségi, s abból építkező nemzeti jellegűnek lenniük, hanem azért, mert krízishelyzetben az együttműködés sokkal hatékonyabb a mindenki mindenki ellen folytatott kaotikus harcnál. Történelmi tapasztalat, hogy krízishelyzetben a szolidaritás nem is remélt erői képesek mozgásba lépni, s a közösségek akár ki is tudják kényszeríteni az arra önszántukból esetleg nem hajlók együttműködését is. Természetesen ennek feltétele, hogy az anyagi és hatalmi téren megmutatkozó társadalmi különbségek ne érjenek el egy olyan szintet, ahol az önző kisebbség már képes maga alá gyűrni az együttműködést előnyben részesítő többséget. " Hajrá Mészáros Lőrinc, Tiborc István, Csányi Sándor, Andy Vajna és Tsaik. Rt! Hajrá 2/3-os bolsevikiek! Hajrá Fidesz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!