Hatástanulmány mint rágalom

2015. március 21. 08:31

Varga Mihály pár hónapja nem támogatta az vasárnapi bezárás ötletét. Ma már ezt nem hangoztatja. Csak az ellen tiltakozik, hogy valaha megvizsgálta volna valaki, hogy mi lesz ennek a hatása.

2015. március 21. 08:31
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

Az totálisan mindegy, hogy a jogalkotásra vonatkozó szabályok szerint kell-e hatásvizsgálat (kell: »A jogszabály előkészítője - a jogszabály feltételezett hatásaihoz igazodó részletességű - előzetes hatásvizsgálat elvégzésével felméri a szabályozás várható következményeit.«), hiszen ha itt valamit a kormány nem akar, akkor az nem lesz. Ezért egy felelős kormányfő maga készíttet hatástanulmányt akkor, amikor ilyen volumenű szabály támogatásáról dönt, ha a javaslat előterjesztő magasról tett törvényi kötelezettségére. Ha viszont a miniszterelnök úgy akar forradalmat véghez vinni a kereskedelemben, hogy fogalma nincs annak lehetséges hatásairól, akkor az nevezhető sok mindennek, de felelős polgári magatartásnak nem.

Varga Mihály pár hónapja nem támogatta az vasárnapi bezárás ötletét. Ma már ezt nem hangoztatja. Csak az ellen tiltakozik, hogy valaha megvizsgálta volna valaki, hogy mi lesz ennek a hatása. Arcmentő akciónak egész jó.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2015. március 21. 09:18
"Varga Mihály pár hónapja nem támogatta az vasárnapi bezárás ötletét. Ma már ezt nem hangoztatja" Miért hangoztatná, a vita lezárult a törvényt megszavazták..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!