Hőbörgés nélküli fieszta lesz az I Bike Budapest

2015. március 08. 08:08

Szeretnénk, ha Budapest és a bicikli, mint fogalom végleg összeragadna. Interjú.

2015. március 08. 08:08
Halász Áron
Kettős Mérce

Tehát az I Bike Budapest célja nem a nyomásgyakorlás lesz, hanem egyfajta biciklis örömünnep. Ezt tartani is akarjátok, akkor se fog ez változni, ha olyan szituáció lesz, amikor kell a nyomásgyakorlás biciklis ügyekben?

Ez egy fieszta lesz mindenféle hőbörgés nélkül, és az is marad. Nem lesznek beszédek sem. Szeretnénk, ha Budapest és a bicikli mint fogalom végleg összeragadna. A világ minden részéről csodálják az itthoni sztorit, máshol milliárdokat költenek rá, hogy biciklizzenek az emberek, itt pedig ezt ajándékba kapta a lakóitól a város. Persze kérdés, hogy mennyire kívánja ezt kihasználni Budapest vezetése. Ha valamit nagyon el akarnának majd bénázni, akkor nem hiszem, hogy a Kerékpárosklub csak a tervezőasztal mellett fogja majd azt mondani, hogy ez így nem jó. De ez a felvonulás most nem erről szól.

Az útvonal elég hosszúnak tűnik (lásd a térképen), ezzel elég keményen megbéníthatjátok a várost. Nem gondoltatok arra, hogy autós szervezetekkel, és itt nem a bicikli-ellenes szervezetekre gondolok, felvegyétek a kapcsolatot, hogy együtt demonstráljatok?

Már nagyon sok CM előtt volt ettől félelem, de mindig odafigyeltünk, hogy a legkevesebb gondot okozzuk. Ez azt jelenti, hogy a nagy tömegközlekedési útvonalak kereszteződésében így át tudjuk engedni a főbb villamos- és buszjáratokat, a zebrákon a gyalogosokat, a főbb utaknál pedig a kocsikat. De dolgozunk majd a hírverésen, hogy előtte mindenhol megjelenjen a felvonulás híre, és inkább bringázni jöjjenek majd a budapestiek aznap.

A névcsere oka mi? Mert azért eddig úgy tűnik, ez ugyanaz a rendezvény lesz, csak szimplán más név alatt?

A CM bejárt egy utat és elérte célját. Nem akarunk huszadik búcsúkoncertet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaktuszvirág
2015. december 11. 23:36
Tegnapelőtt elmerészeltem menni a feleségemmel és a kutyámmal a normafához.A kutya nagyon jámbor szereti az embereket,a gyerekeket különlegesen szereti.Korukból ítélve nagyszülők, és az unokájuk is azon az úton sétált ahol mi,a kislány,kb.3- 4 éves lehetett simogatta a kutyát,amikor jött egy 30 körüli minden csicsával felszerelt kerékpáros,akinek le kellett lassítani,mert nem volt elég széles az út. Igaz,hogy jobbról,balról volt kb.100-100 méter rét,ahol kikerülhetett volna minket,de ő élve a "jogaival"átgázolt rajtunk,majd 10 méter után megállt és ordenáré módon üvöltözött velem,hogy azonnal takarodjak el a kutyámmal eggyüt mert ha nem lecsukat.Én 69 éves vagyok,nehezen tudok menni,mert fáj a derekam,nagyon bántott,hogy egy ilyen nyikhaj így beszél velem.Ha 30 évvel fiatalabb lennék biztos lepofoztam volna a hegyről,de így csak az maradt,hogy szép csendben elkotródtam onnan. Ennyit a drága kerékpárosokról.Azt kívánom nekik,hogy minél többen,és minél előbb egy autóbusz,vagy egy villamos alatt végezzék be az életüket.
Szorgos Lajhár
2015. április 29. 11:39
Sajnos az efféle tömegrendezvények végleges (?) beszüntetéséhez olyan katasztrófa kell, mint amilyen pár éve a duisburgi technoőrjöngésen volt. Ugyanez a drogszigetre is vonatkozik.
Szorgos Lajhár
2015. április 26. 16:59
Tömegbaleset vagy ~verekedés. Nem kívánom senkinek, hogy megsérüljön, de aki ilyen rendezvényre megy el, számoljon a kockázatokkal.
nimród
2015. március 23. 09:25
Marhaságot írsz. Tudod te mennyi ember biciklizik Budapesten? Lehet, hogy a kóros antiszemitizmus ráment az agyadra?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!