A kormány nem emeli a tankötelezettség korhatárát

2015. február 24. 11:44

A szakképzéssel kapcsolatban tervezett, illetve elfogadott intézkedések között nem szerepel a tankötelezettségi korhatár emelése.

2015. február 24. 11:44
Nemzetgazdasági Minisztérium

„A KORMÁNY NEM TERVEZI A TANKÖTELEZETTSÉGI KORHATÁR EMELÉSÉT

A SZAKKÉPZÉSSEL KAPCSOLATBAN TERVEZETT, ILLETVE ELFOGADOTT INTÉZKEDÉSEK KÖZÖTT NEM SZEREPEL A TANKÖTELEZETTSÉGI KORHATÁR EMELÉSE, SEM AZZAL ÖSSZEFÜGGŐ EGYÉB INTÉZKEDÉS. A SAJTÓBAN MEGJELENT HÍREKKEL ELLENTÉTBEN A SZAKKÉPZÉS ÁTALAKÍTÁSÁBÓL NEM KÖVETKEZIK AUTOMATIKUSAN A KORHATÁR EMELÉSE. AHOGY KORÁBBAN IS HANGSÚLYOZTUK, A TANKÖTELEZETTSÉGI KORHATÁR SEMMILYEN MÓDON NEM JELENT GÁTAT ANNAK, AKI TANULNI AKAR. A SZAKKÉPZÉS ÁTALAKÍTÁSÁT CÉLZÓ INTÉZKEDÉSEK BŐVÍTIK A TANULÓK TOVÁBBTANULÁSI LEHETŐSÉGEIT, NÖVELIK A SZAKKÉPZÉS PRESZTÍZSÉT.

BUDAPEST, 2015. FEBRUÁR 24.

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM”

(Közlemény.)

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2015. február 24. 20:37
A tanult, okos és főleg gondolkodó emberek mindig is veszélyesek voltak a hatalomra. Tudja ezt a kormány is, ezért építi le az oktatást. A hatalomnak buta emberekre van szüksége. De akkor miből lesz GDP-növekedés, jólét. Közmunkából?
magnamater
2015. február 24. 18:47
Túlkoros kölkök rettegésben tartják a tanárokat és a kisdiákokat- nem is akarnak tanulni,de a suliban ingyen ebédet lehet kapni
Agricola
2015. február 24. 13:35
"az ATV, az RTL és a Hír tévé – mikrofonja árválkodott." Három jóbarát, Mindig együtt jár! Most már mindhárman a kormányellenes klubhoz tartoznak! A tulajdonosaik egy húron pendülnek!
citizen queen
2015. február 24. 13:06
Helyes. Az iskola nem melegedő túlkoros többször bukott tizenakárhány éveseknek, ahol ingyen zabálhat, meg szórakozásból terrorizálja a kisebb osztálytársait, és zavarja az oktatást. Aki nem akar tanulni, annak nem kötelező. Lehet elmenni dolgozni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!