Cinkos, aki néma

2015. február 16. 07:40

Én is éppen lépre megyek. Ez itt idáig 2700 karakter, amely nem a felcsúti polgármester milliárdos osztalékáról (közpénzből fizetett extraprofitjáról, más néven lopásról) szól, hanem egy blöffről, egy elterelő hadműveletről.

2015. február 16. 07:40
Gomperz Tamás
hvg.hu

Két hete még a drogmaffia ellen indított hasonló vehemenciával támadást, de az – bár nagy előrelépést jelentetett a tökéletesen értelmetlen háborúskodás, mint létállapot elérésében – legfeljebb átmeneti hadisikereket hozhatott volna, hiszen droggal, ha nem is jelentős mennyiségben, lehet találkozni Magyarországon, menekülttel meg nem, ami kimondottan hasznos a összecsapás eredményessége szempontjából. Bankok vannak, filozófusok is vannak, még Brüsszel is van – az eddigi ellenségek nem kizárólag imaginárius térben léteztek. Ami limitálta a harcászati értéküket. Az ember utálja a bankokat, de ott tartja a pénzét, például. Ezek összetett dolgok, mint minden, ami valóságos.

Szemben a mesebeli magyarországi menekültekkel. Tulajdonképpen egy nagyszabású tudományos kísérlet szemlélői vagyunk. Hamarosan kiderül, hogy mi a fontosabb a magyar nép számára: a koboldok és hegyi trollok elleni küzdelem vagy az, hogy a miniszterelnök a veje nevére íratja a Balatont?

Én is éppen lépre megyek. Ez itt idáig 2700 karakter, amely nem a felcsúti polgármester milliárdos osztalékáról (közpénzből fizetett extraprofitjáról, más néven lopásról) szól, hanem egy blöffről, egy elterelő hadműveletről, amely pontosan olyan átlátszó, mint amilyen visszataszító. Tudósítunk a menekültellenes témában tartott sajtótájékoztatókról, beszámolunk a parlamenti vitanapról, véleményeket közlünk, szóval tematizálunk, ahogy a majdnem képviselőjelölt politológus mondaná.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2015. február 16. 13:17
"...Ez itt idáig 2700 karakter, amely nem..." ...Te Bértollnok Seggfej, te naponta sok ezer karaktert firkálsz össze, anélkül, hogy a szabadrabló elvtársaidról, pl Simon Gáborról, írnál egy szót is...!
atatürk
2015. február 16. 12:35
Sok a beszéd, kevés a tény. 1.) Mivel a szerb alkotmány szerint Koszovo Szerbia része, ott nincs határ, pontosabban a koszovóiakat szó nélkül beengedik Szerbiába. 2.) Az egy jó kérdés, miért indultak el az albánok most, nem tudom, de elindultak, valakinek utána kellene nézi, mert ilyen tömegek valószínűleg szervezetten indulnak el. 3.) A hazánkba bejövők egy jelentős része maga megy a rendőrökhöz és kijelenti, hogy menekült,(egy másik részét a rendőrség határőziti alakulatai tartóztatnak fel, de ők is menekültként jelentkeznek be. 4.) Az eljárásról már volt írás a Mandin, el kell olvasnai, a lényeg, hogy akár táborba is lehet csukni őket, EU kompatibilisan. 5.) Érdekesek a mixek, mondjuk 50 albán (koszovói) 3 afgán, 4 szír (hallottam már kubait is!!!) stb., az eljáró hatóságnak meg az a dolga, hogy mindenkivel kommunikáljon (pastu, albán, arab, spanyol nyelven) szóval nem szeretem az összeesküvéselméleteket, de valakik mintha tényleg kavarnák, hogy a túlterhelt hatóság csak lassan tudjon dolgozni. 6.) Elég egyértelmű, hogy a döntő többség tovább akar menni, az eljárás alatt valamilyen papírja van, elvileg egy kis mozgásszabadsága, tehát megpróbálja. 7.) Nyilván az osztrákok és a németek visítanak, ha hozzájuk érnek, tehát a magyar hatóság próbálja feltartani őket (Keleti pu. Budapest - Bécs vonat stb.) 8.) Innen már egyszerűbb, ha be akarjuk tartani a szabályokat, akkor nálunk fognak felhalmozódni (brr. nagyon csúnyát írtam) Ha ehhez kérnénk (nyomatékosan) pénzt (pl. Merkel asszonytól) az bizony szerintem logikus lenne, mert a szabály betartásának összes gondja (sok pénz) a mi pénztárcánkat terheli, miközben másokat védünk (kicsit, mint a török ellen) 9.) A szerecsétlenek, persze valszínűleg fel vannak készítve. Szóval ez nem egyszerű...
briganti
2015. február 16. 10:57
Ónodykám. Senki sem kíváncsi a hülyeségedre.
paraklétosz
2015. február 16. 08:20
Nyáladzva rágja-rágja, közben mondogatja, hogy "ez csak gumicsont, én hülye". Se lenyelni, se kiköpni nem tudja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!