Miért téved Orbán a gazdasági bevándorlókkal kapcsolatban?

2015. január 13. 10:33

Jogilag és gyakorlatilag is teljes mértékben kivitelezhetetlen Orbán azon terve, hogy az általa gazdasági bevándorlóknak hívott embereknek (bármit jelentsen is ez) ne adjon ezentúl menedéket Magyarország.

2015. január 13. 10:33
Köves Nóra
Kettős Mérce

Orbán terve pedig azt jelentené, hogy ezután gyakorlatilag be sem engedünk senkit, de pláne nem adunk letelepedési vagy tartózkodási engedélyt senkinek, aki például munkavállalás vagy tanulás céljából jönne az országba, ráadásul így feltételezem, hogy nem engednénk be az EU-s állampolgárokat sem, akik a fentiek értelmében szabadon mozoghatnak, és vállalhatnak munkát az unió területén. Tisztában vagyok vele, hogy Orbán “tőlünk különböző kulturális háttérrel rendelkező” bevándorló emberekre gondolt elsősorban, de a rossz hír számára az, hogy az uniós állampolgárok között is bőven vannak például muszlim vallásúak, vagy fekete bőrszínű emberek, akik éppoly szabadon vállalhatnak munkát nálunk, mint bármelyik másik tagországban. Ezt Orbán sem tudja megakadályozni, hiszen a kötelező erejű nemzetközi szerződéseket nem tudja olyan egyszerűen megszegni, hacsak - persze tisztán biztonsági és terrorelhárítási okokból - holnap ki nem lépünk az EU-ból, majd le nem zárjuk a határokat, és Enver Hodzsa nyomdokaiba lépve betonbunkereket nem építünk minden négyzetméteren.

Láthatjuk tehát, hogy jogilag és gyakorlatilag is teljes mértékben kivitelezhetetlen Orbán azon terve, hogy az általa gazdasági bevándorlóknak hívott embereknek (bármit jelentsen is ez) ne adjon ezentúl menedéket Magyarország. Az egész tehát arra volt csak jó, hogy újra bizonyosságot tehessen arról, hogy politikája mennyire kirekesztő, mennyire szemben áll ő maga a humanizmus értékeivel, és a francia köztársaság, a szabadság, egyenlőség, testvériség alapeszméivel.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Volo
2015. január 13. 23:48
Könyörgöm, ezek az álszent "értelmiségiek" ereszkedjenek már le a rohadt elefántcsonttoronyból és nézzenek körül a kis országunkban! Többszáz éve többszáz kormány nem tudta megoldani a hazai cigányság "beilleszkedését", akkor mit akarnak, hogyan fogadnák el az emberek a magyarul nem tudó afgán, iráni, szíriai menekülteket, nem beszélve az afrikai bevándorlókról. Micsoda hülyeség! Majd, ha olyan gazdagok leszünk, mint Svájc, s lesz egy csomó olyan munka, amit már a cigányok sem (!) vállalnak el, és szükség lesz a munkaerőre, majd akkor kell ezt a témát felvetni, de addig ájtatos szemforgató hazugság ilyesmiket irogatni!Térjünk már észhez!
néhai Ch.Pilot
2015. január 13. 21:07
Slomó vezetéknév-druszája hülyeséget írkál. Természetesewn nem az EU-ból érkező "bevándorlókról" beszélt a miniszterelnök úr. Annál is inkább nem, mert az EU polgárai az EU tagállamaiban se jogi, se más értelemben nem bevándorlók. Tudatos ferdítés. Ballib csőcselék módra.
Brigadéros
2015. január 13. 21:01
...Van nekünk már egy jókora puttonyunk, amit régóta cipelünk, és egyre nehezebb...Ne akarjatok újabb honfoglalókat!
Box Hill
2015. január 13. 20:59
Ausztráliában például a gazdasági bevándorlónak olyan vállakozást kell alapítania és üzemeltetnie, amely az ideiglenes 4 évre szóló tartózkodása legalább két évében évente 3 millió dollárt elérő forgalmat tud felmutatni. Ha ezt nem teljesíti, mehet haza.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!