Ki képviseli Európát?

2014. december 23. 09:12

Ezekre a kérdésekre nem az Európai Unió lakossága, hanem egy átláthatatlan módon, háttéralkukkal létrejött testület (ez lenne az Európai Bizottság) felel majd, amelynek elnöke maga is a multik régi jó barátja.

2014. december 23. 09:12
Szabó Anna
Magyar Nemzet

„Ki akar még több amerikai filmet a mozikba az európaiak rovására? És hormonkezelt marhahúst vagy génmanipulált anyagokat tartalmazó élelmiszert? És ki ért egyet azzal, hogy a jövőben kormányokat is beperelhetnek nagyvállalatok az elmaradt haszon miatt? Ezekre a kérdésekre nem az Európai Unió lakossága, hanem egy átláthatatlan módon, háttéralkukkal létrejött testület (ez lenne az Európai Bizottság) felel majd, amelynek elnöke maga is a multik régi jó barátja.


Az EU és az Egyesült Államok között jövőre létrejövő szabad kereskedelmi övezetnek mi, egyszerű állampolgárok állítólag csak haszonélvezői leszünk. (...)

Csakhogy a legfrissebb felmérések szerint az uniós intézményekben a polgárok mindössze egyharmada bízik, az EU-hoz csupán 45 százalék viszonyul pozitívan, míg az Európai Bizottságnak mindössze 32 százalék hisz. Sőt, ha most tartanának népszavazást az EU-ról, akkor a britek bizony fognák a kalapjukat, és angolosan távoznának (nem fognak).

A Brüsszellel szemben kialakult bizalmatlanság egyik oka, hogy nem tudni, valójában kiknek az érdekeit képviseli. Mert emlékszünk: amikor 2011-ben Magyarország átvette az uniós elnökséget, a bizottság teketóriázás nélkül a nagyvállalatok oldalára állt hazánkkal szemben a bankadó és a szektorális adó miatt, és az akkori nyomásgyakorlást csak a mostanival lehet egybevetni.

Az Amerika–EU-paktum csak akkor lép hatályba, ha minden állam parlamentje elfogadta. Csoda, hogy a rakoncátlan tagállamok nyomás alá kerültek? Mert ne mondja senki, hogy az egész régióban – a Balti-tengertől a Fekete-tengerig – mindössze hat olyan személy él, akit ki kellett tiltani az Egyesült Államokból.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2014. december 23. 14:56
Ezért fenyegetik előre a keleteurópai államokat (műveleti terület), hogy ne legyen ellenállás. Most kellene szövetkezni a Visegrádi négyeknek és a többieknek a nem érdekében!
Kvasztics Fedor
2014. december 23. 11:12
Gyurcsány már vállalná egy új Kádár János szerepét, másik irányba, más módszerekkel.
balbako_
2014. december 23. 09:15
Nem szabad elfogadni ez kétségtelen. És ez ügyben az ellenzéknek is ki kéne állni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!