Diploma nélkül

2014. november 16. 11:44

Nem véletlenül nevezte őt egykori ötödvonalbeli CIA-ügynöknek a nagyjából másfél évtized alatt sikeresen lediplomázott Deutsch képviselő.

2014. november 16. 11:44
Megyesi Gusztáv
Népszabadság

„Most meg az derült ki, hogy Szijjártó külügyminiszter kabinetfőnöke, Benkő Szilárd úgy nyerte el állását, hogy nincs neki meg az ehhez szükséges diplomája; szegény Magyarország, itt az újabb csapás. Mintha a felsőfokú tudás olyan nagyon számítana.


Itt van mindjárt a honi közélet központi figurájává előlépett Goodfriend ügyvivő, aki az arizonai egyetemen filozófia-, ógörög-, francia- és kommunikációórákat vett, doktori kutatásokat folytatott Londonban, és tanult mellesleg görögül, spanyolul, magyarul, hindiül, héberül és jiddisül, aztán láttuk, mire ment vele a Szabadság téren sétálgatva az adóelnök-látogatásos, őszi délutánon. Nem véletlenül nevezte őt egykori ötödvonalbeli CIA-ügynöknek a nagyjából másfél évtized alatt sikeresen lediplomázott Deutsch képviselő, és akkor az egyenesen nappali tagozatos érettségiig jutott Kósa Lajos még meg se szólalt. (...)

Mi most kizárólag a feltörekvő ifjú nemzedék legjelesebbjeire gondolunk, akik kivételes módon nem vásárolták, és nem is pókeren nyerték a diplomájukat, hanem maguk írták. (...)

Előtte egy nappal a szintén diplomás Csepreghy helyettes államtitkárról derült ki egy civil rendezvényen, hogy miközben kétnaponta üzen hadat Norvégiának, nem tudja, hogy a norvégok több száz civil szervezetet támogatnak Magyarországon, nemcsak egyet, ahogyan ő hiszi, egy hete pedig a már-már túlképzett L. Simon államtitkár szakmai közönség előtt fejtette ki, hogy a magyarságnak a Facebook helyett a színmagyar Iwiwet kellene használnia, elfelejtvén, hogy az Iwiw már rég megszűnt.

Ráadásul mindezt kifogástalan diplomával és pártpedigrével a zsebben, a tévedhetetlenek fölényes magabiztosságával adják elő, nyeglén, kioktatón; nem azért mondom, de ilyen slendriánság és hozzáállás láttán egy valamirevaló mintadiktatúrában, amilyen mi is akarunk lenni, azonnal baltával tennének rendet a delikvens fejében.

Ehhez képest Benkő Szilárd diploma nélkül is maga a tudásalapú kabinetfőnök.” 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2014. november 17. 08:40
Hűség a néphez,hűség a párthoz,ez a legfontosabb...
marós
2014. november 17. 08:37
Guszti olyan kövérre hizlalt a bértollnokság, hogy a fejed betölti a 32 colos monitort is.
atila68
2014. november 16. 20:11
Ferenc diplomája előkerült már?
A helység galagonya
2014. november 16. 18:50
"Benkő Szilárd diploma nélkül is maga a tudásalapú kabinetfőnök.” Hát persze, hiszen egy oktatási kabinetfőnöknek le kell süllyednie a fideszes híveihez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!