Szociális bombát hoz a költségvetés

2014. november 03. 17:25

Ha ezt a költségvetést így fogadják el, a következő években egyre nőni fognak Magyarországon a szociális feszültségek, és a szegénység egy új, a Horthy-rendszer 3 millió koldusára emlékeztető rétege jöhet létre.

2014. november 03. 17:25
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

A Fidesz rendszere, a munkaalapú társadalom alapvetően nem csak hozzáállása miatt káros, amely lenézi, és megveti az elesetteket és a szegényeket, hanem hosszú távú hatásai miatt is. Az oktatásban a szakképzések átalakításával, a gimnáziumok számának csökkentésével egy olyan folyamatot állít elő, ami elzárja a kitörési lehetőséget a rosszabbul élő állampolgárok elől. Ezzel konzerválja a szegénységet, és komplett társadalmi csoportokban örökíti tovább a szegénységből fakadó negatív folyamatokat.

Láthatólag a rendszer nem akar, és nem is tud mit kezdeni a szegénységgel, így a probléma elfojtását és szinten tartását jelöli ki válaszként. Csakhogy ez a válasz hosszú távon olyan problémákat fog jelenteni az országnak, amelyeket sokkal több idő és pénz lesz kezelni, mint amennyibe most kerül létrehozni.

Ha ezt a költségvetést így fogadják el, a következő években egyre nőni fognak Magyarországon a szociális feszültségek, és a szegénység egy új, a Horthy-rendszer 3 millió koldusára emlékeztető rétege jöhet létre Magyarországon, ami hosszú távon sokkal több terhet jelent az így is megterhelt középosztály számára, mint jelenleg.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2014. november 04. 08:57
Kepesztenek a szavazatokért. Csakhogy ez a duma már hatástalan. A kuncsaft választhat vagy a posztkomcsi megoldás IMF kölcsönnel, gazdasági csőddel, segélyekkel, vagy a jelenlegi lassú, de határozott fejlődéssel,növekvő munkaalkalommal.
GregDzsi
2014. november 04. 08:49
Ha ezek nyígnak a gimnáziumok csökkenésétől, akkor az nem lehet rossz. Amúgy meg végtelenül elegem van a sok érettségizett hülyéből, aki továbbtanulni ostoba, vagy értéktelen n.-rangú büfészakot képes csak elvégezni. Bezzeg ha egy tényleg jó asztalost, burkolót, műszerészt, lakatost szabót stb. akarsz, akkor azt látod, hogy csak ismerősi ajánlással mersz valakit bevállalni, és várólistán kezdesz. Mintha szégyen lenne _tényleg_ dolgozni. Bezzeg a kommunikáció szak, az menő, abbol lesz a trú szolgáltatás, az ejrópaiértelemben vett dzsídípí. Hát a tököm.
Autofocus
2014. november 03. 22:47
Jól hallom, Horthy rendszer? Jöhet! :-)
Ángyán Páván
2014. november 03. 21:18
Riogasd a kurvanyádat, De nem ám a mi hazánkat!... Hadat nekünk ők izennek, Kik egy nyúlra heten mennek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!