Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

És most mi lesz?

2014. július 29. 09:06

A liberális demokráciákban van korrupció. Ez így igaz. A diktatúra viszont a korrupció maga. Meg a liberális demokráciákban vannak hangoskodó kisebbségi csoportok – mélyszegények, nemzetiségek, kerekesszékesek, cigányok. A diktatúrában nincsenek.

2014. július 29. 09:06
Lovász Attila
Új Szó

Ezért hát azt gondolom, hogy Orbán Viktor a liberális demokráciák végét hirdetve nem a diktatúrák számos változataiból választ alternatívát, hanem valami jobbat. Megtette. Olyan sikeres országokat hozott fel tanulandó példaként, mint Oroszország. Ahol a nyersanyag eladásából élnek jól, jobbára kevesen. Meg ahol ÁLLAMI megrendelésre lőnek le újságírót. Meg még Kína is példa. Igen, a magyarországnyi Pekingben hatalmas életszínvonal-növekedés tanúi vagyunk. De tudja valaki, hogyan él mondjuk 900 millió ember? Vagy néhány tucat milliónyi kisebbség, amelyeknek létezését sem nagyon emlegetik ma Európában? S ahol a kivégzésnek nincs hírértéke? A legjobb példa még Törökország volt, de hát a külhoni kisebbségi magyarokra oly érzékeny nemzetegyüttműködő Orbán Viktor ne tudná, hogyan bántak, bánnak a kurdokkal? S hol tart a demokrácia, ha ők az általunk annyira kritizált Unióhoz akarnak, ki tudja, mióta, felzárkózni? S ahol magnófelvételek bizonyítják, hogy ugyanúgy, sőt még inkább lop a kormányfő, mint kelet-európai társai? A liberális demokráciákban élő dánok, svédek, németek, hollandok, angolok stb. Orbán szerint annyira rosszul élnek, hogy az ő példájuk nem követendő, sőt, annak, amit csinálnak, vége? Az ott megélhetést kereső félmillió magyar a vesztébe rohan?

Nos, összefoglalva. Tíz éve nem írtam Orbán Viktorról, mert Szlovákiában is van bajunk elég, itt azokról kell közbeszélni. De amikor a »tusványosi« kijelentést elolvastam, kiesett a kezemből a laptop. Orbán Viktornak nincsenek elszólásai. Először érzem úgy, jó lenne, ha lennének. Mert akkor nem kéne a herderi átokra gondolnom. Meg arra a három nemzedékre, amelynek életébe mindez kerül.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
berzsian56
2014. július 29. 18:39
Az a liberalizmus, amiről itt sokan és sokat összehordanak, sohasem létezett magyarországon. Ez a liberalizmus a zsidó hatalomgyakorlás eszköze volt, ami mindíg másnak hazudta magát, mint ami. Egy totálisan zárt kör homokozója volt ,tarthatatlanná vált, tehát törvényszerű, hogy lelepleződött és megbukott. Egy kizsebelt országot, egy romhalmazt hagyott maga után. Mindíg szépenhangzó,hamis szlogenekkel, takarózva érte el céljait. Néha bedobott néhány hamisan csengő jelszót, amiből ma már csak kevesen tudnának megnevezni néhányat, de mire ez kiderült, már minden vittek. A kezükben lévő sajtóval és külső segitséggel elhitették magukról, hogy a világ nélkülözhetelen túdorai,és sajnos hosszú évtizedek kellettek ahhoz, hogy a magyar megértse:ezek a senkik nagyöblű ürességéval hadonászó seggfejek. Nagyöblű senkik, akik mindíg rászednek,és egyetlen képességük az álságos magatartás, a "hamis pénzzel való fizetés", aminek mindíg te iszod meg az árát. Most szükölnek,mint a fába szorúlt féreg ,mert érzik, tudják, de már nem merik, mert be vannak szarva, csak azt érzik itt a vége, és még az is előfordúlhat, hogy nem lesz könnyű elfutni véle.
puszika
2014. július 29. 17:48
Én nem tudom,de ezeknek a MAGYAR Fico imádóknak nincs elég gondjuk saját határaikon belül? Vagy az a örök filozófiai tétel érvényesül,hogy "a pénzemért azt írtok amit én akarok"!!!!
Willard
2014. július 29. 14:00
A Nyugat egyik idei hőstette az volt, ahogyan Janukovics rendőreit nyíltan, a kamerák előtt halálra verő fasiszta kijevi utcai banditákat szabadságharcosoknak volt képe titulálni. Csak azért, mert egy, az ő érdekeinek megfelelő rezsimet szeretett volna egy, a Moszkvai érdekeket kiszolgáló rezsimmel szemben. Ha ez a hipokrita brüsszeli lobbi a liberális demokrácia, akkor no way, hogy tovább kérjünk belőle. Buzikkal vagy nélkülük.
KannibálTatárÚr
2014. július 29. 12:15
Az Új Szót nem kommentálom, mert annyira magyarellenes, népellenes, hogy nincs értelme. Ebben a posztban viszont találtam egy mondatot: "Az ott megélhetést kereső félmillió magyar a vesztébe rohan?" Ez az ember annyira buta, hogy nem tudja: ez a félmillió magyar a LIBERÁLIS DEMOKRÁCIA következménye. A liberálisok tettek tönkre mindent, mert "termelő munkát nem érdemes végezni". Idegenben aztán szolgálhatják a liberálisokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!