A nemzeti sport gyalázatos szájba rúgása

2014. július 24. 08:37

Az év második felében összességében hozzávetőleg 2,7 milliárd forintos támogatáshoz nem jut hozzá tizenhat kiemelt sportág szövetsége, a kajak-kenu szakág esetében a támogatás 69 százalékát veszik el.

2014. július 24. 08:37
H_A
Hacsaknem

Egyáltalán nem kizárólag a kajak-kenu védőbeszédét kívánom megtartani, noha be kell látni: azon kevés sportágak egyike ez, amely révén hagyományosan hosszú évek óta nincs okunk szégyenkezni egyetlen világversenyen sem. Méltatlan és igazságtalan eljárás ez azokra a sportolókra nézve, akiknek nem jut akkora rivaldafény, mint gyalázatosan teljesítő futballistáinknak, de akiknek hatalmas szerepük van abban, hogy Magyarországról nem Orbán Viktor diktátor hajlamú szabadságharcos neve jut eszébe a világnak.

Nem tudom, e perverz logikára létezik-e bármilyen elfogadható magyarázat bárhol a földgolyón, azt sem tudom mi lenne, ha a miniszterelnök nem foci őrült lenne, hanem mondjuk a golfba lenne belebolondulva. Tény, hogy az Orbán-kormány történetében először nem ad, hanem elvesz a sporttól. Attól a magyar sporttól, amelyre pátosszal teljes beszédekben egyébként hivatkozni szokott, és mintegy kisajátítva eredményes sportolóink tucatjainak verejtékes munkáját, a nagy nemzeti magyar dicsőséggel kezdődő mondataiba saját nélkülözhetetlen hozzájárulását szokta beleszőni.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pinter68
2014. július 24. 16:00
Hát, nagy a córesz, az biztos, ha a kormány ilyent kényszerült lépni. Kapargatják össze a pénzt a ládafiából ezerrel. Mert ha nem akad elég garas, akkor bizony jön megint a hiánycél túllépés vagy a "nemmegszorítás ez csak egy újabb adó" duma.
balbako_
2014. július 24. 11:38
Hú de izgatott lettem! Kálmán Olga lógó orral vette tudomásul Barát Etelétől, hogy ez nem így van! Innen tessék tovább rágni a szart!
*ufó*
2014. július 24. 10:21
Nem bírja a vizet a Pancho Aréna A felcsúti stadiont 2014. április 21-én adták át a Puskás Suzuki Kupa döntőjével, majd május 16-án jött az első meglepetés: elhalasztották a Debrecen elleni összecsapást az eső miatt, mivel a pálya teljesen felázott. A helyzet kedden sem volt sokkal jobb, Portugália ellen, az U19-es Eb csoportkörében a csapatok lassan már vízilabdát játszottak. Az egyik gólt úgy kaptuk, hogy Tamás Krisztián szerelni próbált, majd jó tíz métert csúszott a füvön, ez pedig kapóra jött a luzitánoknak. Az U19-es válogatott Facebook-oldalán ennek ellenére a kezdő sípszó előtt ez jelent meg: "Az egész napos esőzés ellenére a Pancho Aréna talaja tökéletes állapotban van. Magyarország-Portugália, kezdés: 20.30." Az Origo cikkéből kiderül, hogy a sajtó képviselői sem voltak biztonságban a stadionban, bármennyire állították, minden rendben van "Az ég felé emelkedő fedett rész nagyon látványos ugyan, ám ezek szerint a 2-es UEFA-besorolásban nem szerepel az a kitétel, hogy ha esik az eső, akkor az újságírók száraz körülmények között dolgozhassanak, a víz ugyanis telibe találta a laptopokat, ezért többen is úgy döntöttek, a helyszín helyett inkább bentről, a monitorról követik az eseményeket, és írják meg cikküket." http://sport.hir24.hu/labdarugo-valogatott/2014/07/23/nem-birja-a-vizet-a-pancho-arena/
*ufó*
2014. július 24. 09:38
mindenesetre a magyar nép túlélt már nagyobb csapásokat is, mint ez a félázsiából ideszármazott fideszes parazita csürhe, akik csak a nép kizsigereléséhez és tönkretételéhez értenek mesterfokon, de majd jön egy szép nap, és le lesz pattintva ez az erkölcstelen anti-magyar rablóbanda, hogy nyomuk se marad, és az ország újra a sport-sikerek útjára lép
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!