Elhallgatott jelentés

2014. július 15. 07:33

A közszolgálati tv esti híradója egy mukkot sem mondott a jelentésről. Az MTI hírei közt sem találjuk nyomát az EBESZ-jelentésnek.

2014. július 15. 07:33
Csernyánszky Judit
Népszava

„Az EBESZ (az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet) választási jelentésének megjelenése után pár órával az Alapjogokért Központ azonnal kiadta az ellenelemzést, amely címében azt harsogja: »Az EBESZ szerint is sikeresen bonyolították le a magyar országgyűlési választásokat«. Noha a mondat valóban benne van a jelentésben, de az egész összességében épp azt taglalja, hogyan csalta el jogi csűrésekkel-csavarásokkal az áprilisi választásokat a kétharmad.

Ki hallott a 2013-ban létrejött Alapjogokért Központról? Gyors google és közröhej: sehol egy név, csupán annyi, hogy fiatal jogászok osztják az észt, sehol az alapító, blogok szerző nélkül, a kapcsolatnál egy telefonszám árválkodik székhely nélkül. Nos, ők lettek nagy hirtelen belökve az arénába, hogy felvegyék a kesztyűt az EBESZ jelentéstevőivel.

S vajon az online-t böngésző tudatos médiafogyasztón kívül értesült-e erről a hírről az átlagos néző, hallgató, akinek tálcán kínálják a híreket? A közszolgálati tv esti híradója egy mukkot sem mondott a jelentésről, annál többet a visegrádi palotajátékokról a Széchenyi pálinka reklámozása kíséretében. A közszolgálati rádióban a vasutasnapi szórakoztató műsorokról tájékoztatták a nagyérdeműt. Még másnap sem kérdezték meg erről a rádiónak nyilatkozó Szijjártó Pétert, aki a keleti nyitás politikájának sikerét ecsetelte színesen. A két több mint 20 perces Krónikában egy fél perc sem jutott arra, hogy ismertessék: a Fidesznek lejtett a pálya április 6-án. Arra meg pláne nem, hogy netán elhangozzon az ellenzék véleménye is, amely frappánsan mindössze ennyi: nem legitim a Fidesz kétharmada.

De mindez kutyafüle! Az MTI hírei közt sem találjuk nyomát az EBESZ-jelentésnek. Az adófizetők pénzéből (az MTVA támogatása 70 milliárd forint alaphangon) fenntartott közszolgálati hírügynökség - amely magát függetlennek, politikailag korrektnek és kiegyensúlyozottnak tartja - le sem adta. S persze ha nincs hír, akkor nem is kell senkit reagáltatni a kormányból a hírügynökségi dolgozónak. Nem kell megszólaltatni se egy minisztert, se egy miniszterelnököt, se egy alkotmánybírót, se egy államfőt, esetleg a Századvéget, a Nézőpontot. Ebben az országban ugyanis semmi nem hibádzik, minden rendben, a nép megelégedésére történik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brigadéros
2014. július 15. 22:45
...Uncsi...
Negue
2014. július 15. 18:37
"A közszolgálati tv esti híradója egy mukkot sem mondott a jelentésről." Minek is mondana? Rágódtok ti minden szarságon éppen eleget!
tango47
2014. július 15. 18:35
Mág van Népszara?
puszika
2014. július 15. 17:19
Hazudsz leányom!! A Népszavánál ez nem különlegesség,hanem minden napi betevő!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!