Miért, Mészáros Lőrinc nem indulhat földpályázaton?

2014. július 17. 08:28

Itt nem oligarchák, hanem egyszerű vidéki emberek vannak. Interjú.

2014. július 17. 08:28
Bitay Márton
Index

„A korábbi bérlők azzal érveltek, hogy ők BioSuisse minősítéssel gazdálkodtak, ennek megszerzése növelte a nemzeti vagyon értékét. Ön szerint csorbul az állami vagyon, ha elvesztik ezt a minősítést?

A vita nem erről szól. Kishantos azt állítja, tudatosan kibabrált vele az állam, elvettük a földjeit. Miközben a tény az, hogy lejárt a szerződése. De hadd mondjak egy példát: én bérlem öntől a lakását. A lakásában nemes és tényleg fontos tevékenységet végzek, de lejár a bérleti időszakom. Ön úgy dönt, hogy nem nekem adja ki a lakást. Én viszont azt mondom, hogy mivel nemes dolgot csináltam, ezért nem vagyok hajlandó kiköltözni, visszatartom a lakását. Ez helyes magatartás lenne? Nem hiszem.

A szerződés időtartamának lejárta és a bérleményen folytatott tevékenység között nincs összefüggés. Ha úgy gondolják, hogy őket anyagi kár érte, akkor azt a bíróságon kell érvényesíteni, nem pedig a földeket visszatartani. 

Ön folyamatosan politikai küzdelemről beszél, pedig itt elsősorban egy gazdaság vezetője küzd a gazdaságának a túléléséért.

Nem teljesen, küzd itt még sok ellenzéki politikus, meztelenre vetkőző aktivista, valamint az említett gazdaság vezetője maga is politizál. A küzdelemnek is vannak szabályai. Például tilos hazudni. Én sem tehetem meg, hogy a küzdelem jegyében hazudok most önöknek. Márpedig Kishantoson semmi sem az, aminek elsőre látszik. Zöldtrágyavetésből lesz soha nem látott haszon, nonprofitként működő cégként évek óta nem ad be a nonprofitokra kötelező adóbevallást, oktatási tevékenységet végez oktatási akkreditáció nélkül, birtokvédelmet kér a bíróságon, ahol végül őt tiltják el a birtoklástól. Figyelje meg, jogerős ítélet egyetlen sem lesz, ami Kishantosnak kedvez!

Csak én nehezebben érvelek, mégiscsak az állam nevében nyilatkozom, ráadásul nem szívesen hívnám fel a saját álláspontom jogosságára a figyelmet egy laza köztéri meztelenkedéssel sem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2014. július 17. 23:05
Bitay enyhén szólva nem mond igazat. Kicsinyes bosszú Ángyánon és Ácsnén az a 400 hektár. Csepp a tengerben, maradhatott volna nagyvonalúan a kishantosiak birtokában. Biogazdálkodásnál nagyon jól tudja, hogy a minősítés a termelés teljes folyamatára vonatkozik. A földnek x évig vegyszermentesnek kell lenni, nem lehet leakasztani ilyen földet a szögről és ha belebarmol valaki, oda a minősítés. Bozgor.
koronaszepe
2014. július 17. 19:01
Egy kisszerű hatalom primitív bosszúja Ángyánért. Ez a Kishantos ügy. Egy két évtizede működő bio-mintagazdaságot számoltak fel, és adták oda az értékes területeket építési vállalkozónak, műkörmösnek,pereputtynak, lehetőleg olyanoknak, aki még soha nem foglalkoztak mezőgazdasággal. Miért nem úgy hirdették meg a területet, hogy kizárólag biogazdálkodást vállalók pályázhassanak? Ez minimum hűtlen kezelés, Bitay! Ezért felelni fogtok!
VakzKommondor
2014. július 17. 17:36
"Ha lenne politikai akarat, a kétharmados többség alkotna olyan törvényt, ami nyilvánossá tenné azonnal. Ez nem arról szól, hogy a törvényhozó mit szeretne, hanem hogy mi a pályázók érdeke. A törvényhozó nem olyan botor, hogy üzleti titkokat nyilvánítson közadatnak. Ezáltal elriasztanám a pályázók 95 százalékát, majd jól megveregethetném a saját vállamat, hogy minden nyilvános, csak hát nem marad pályázó" Ez a kedvenc részem. Ez Ma Magyarország, és ezért tartunk itt. A sok szarházi mocsok korrupt politikus érdeke, hogy ne legyen soha nyilvános pályázat.
VakzKommondor
2014. július 17. 17:20
Ilyen szarokből áll Magyarország vezetése. Ezért tartunk itt. Mert nem a teljesítmény számít, hanem, hogy ki kit ismer. Így még csak ösztönözve sincs senki, hogy jól végezze a dolgát. Elég, csak megnézni a közgép és a mészáros munkáit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!