Szárszó 2014: Fidesz kritika és semmi önvizsgálat

2014. május 20. 09:20

A választások óta lényegében semmilyen gondolkodás nem indult el a magyar baloldalon arról, mit kéne másként, jobban csinálni. A vita csupán arról szólt, Heller Ágnes vagy Török Zsolt-e a felelős a választási vereségért.

2014. május 20. 09:20
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

És akkor jön Farkasházy Tivadar, és két dolgot mond, mint a »legnagyobb ellenzéki találkozó« főszervezője. Egyrészt, a találkozó a Fidesz kritikájáról fog szólni, másrészt pedig, hogy meghívják a fiatalokat is, hiába »küldenék nyugdíjba« az »időseket«. Az »öregek« gesztust gyakorolnak. Pedig a fiatalok nem tettek le semmit az asztalra, csak az időseket szidják, mert ugye a fiatalok utálják az idős embereket (OMG).

»fiatalok« pedig valószínűleg nem fognak elmenni Szárszóra. Mert ciki. És ennek a cikiségnek az oka nem az, hogy idős emberekkel kellene találkozniuk, hanem hogy elavult és érthetetlen politikai gondolatokkal, amelyek nem vezetnek sehova, és olyan emberekkel akik nem keresik az igazságot, hanem kimondják kíméletlenül. Akik nem gondolkodni és beszélgetni akarnak a problémákról, hanem akik már megtalálták és tudják a tutifrankót, így számukra felesleges a vita. A »fiatalok« (és akkor tényleg most utoljára írtuk le ezt a blődséget, ami életkor szerint határozz meg politikai látásmódbeli különbségeket) 2014 májusában nem a Fidesz kritikáját akarják keresni, hanem a baloldal megújulásának lehetőségét, és az ország problémáinak megoldásait.

Először is azt kellene megnézni, mi a választási vereség oka. Az Ipsos kutatása szerint, a 30 év alattiak között csupán 8%-ot kapott a »kormányváltó« összefogás, és a Fidesz csúnyán verte az MSZP-DK-Együtt-PM-et, a kevésbé iskolázott és szegényebb rétegekben is. Beszélni kellene arról, vitt-e és ha igen, mennyit vitt az Összefogástól Gyurcsány Ferenc, Kuncze Gábor vagy mások szereplése. Beszélni kellene a Jobbikhoz való viszonyról is. De beszélni kellene arról is, lehet-e gondolat, program, vízió nélkül választási kampányba kezdeni.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfelejtette
2014. május 20. 14:19
A baloldal korosztályos problémái szerintem áthidalhatatlanok, úgyhogy addig nem lesznek politikailag választásra érettek, amíg az öregeket le nem építik, vagy le nem épülnek maguktól. Szopás, de ez van.
llnnhegyi
2014. május 20. 13:38
Az idióta liberálbolsevik ellenzéknek nem korosztályos problémája van. Innovatív képességük a 0-hoz közelít. Mindegy,hogy hány éves szófosó mondja,hogy "Mit tegyünk?" Nem értik már a korunk politikáját. Szét kell rúgni az egész bagázst,mint tyúk a töreket. Szárszót be kell zárni,felszántani a helyét.
öszödibeszéd
2014. május 20. 12:50
Tegnap eltöltöttem életem első 56 másodpercét az ATV-n. Fajkasházy-interjú volt, és azt mondta Tivi, hogy Orbán 10 milliókat adott az "operaénekeseinek". Így. Hát eddig bírtam, Istenem, nincs türelmem ezekhez a sötétekhez...
marós
2014. május 20. 12:44
Az összefosás bizonyította, hogy a judeobolsik nem kellenek a magyar választóknak, ezt kellene beismerni, de nem teszik meg, csak kerülgetik, mint macska a forró kását.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!