Május 1. nem a munka, hanem a munkások ünnepe

2014. május 01. 14:10

Május elsején mindig sokan sütik el a poént, milyen hülyeség, hogy a munka ünnepe szabadnap.

2014. május 01. 14:10
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

A magukat szocialistának hazudó diktatúrák évtizedei alatt lett ez az ünnep a munkavállalói jogok, a munkások, és a munkásmozgalom ünnepéből a munka ünnepe, jól mutatva, hogy az előző rendszer miként viszonyult a munkásmozgalmi hagyományokhoz. Az pedig, hogy május elseje az elmúlt 25 évben is a munka ünnepe maradt, lényegében elhallgatva és meghazudtolva a munkásmozgalmi hagyományt, jól mutatja milyen állapotban van a rendszerváltás utáni baloldal.

De május elseje még mindig a munkavállalói jogok ünnepe, az ezekért harcoló mozgalomra pedig az elmúlt 25 évben is nagy szükség lett volna, és ma is nagy szükség lenne.

Május elsején mintegy nulladik lépésként, emlékezzünk rá, hogy milyen kőkemény harcot kellett vívni ezeknek a jogoknak a megszerzésért, és a történeti munkásmozgalomra, amely megvívta ezt a harcot.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2014. május 02. 10:35
Mostanában sokan sütik el azt a poént, hogy a Német Megszállás Áldozatainak Emlékműve a Német Megszállás Emlékműve. Ne feledjük, ez egy Kettős Mérce poszt kommentje.
heima
2014. május 02. 00:08
mekkora egy komcsi szar ez a kettősmérce te jó ég..
Himalája
2014. május 01. 23:11
Szóval május 1. a munkások ünnepe. A munkanélküliek is munkásoknak számítanak?
korona
2014. május 01. 22:06
Ha nem emeli a rezsim legalább 400%-kal a fizetéseket és a nyugdíjakat, akkor TOVÁBBRA SEM CSINÁLNAK SEMMIT !! A nép türelme VÉGES. Bizony a rezsimnek meg kell fizetnie, ha azt akarja, hogy továbbra is az EU tagja maradjunk és, hogy nyugalom legyen. Meddig kell még mindig az ország 90%-nak napról napra pénzzavarokkal küszködnie, amikor éjjel-nappal, a megszakadásig dolgoznak 60-70-80 ezer forinttért? Néhol olyan nagy a hajtás, hogy még vécére sem mehet ki a dolgozó, az evéssel meg 5 perc alatt végeznie kell. Az Orbánrezsim EZIDÁIG SEMMIT NEM CSINÁLT, kivéve a stadionokat és némi tatarozásokat. Amit eddig csinált AZ SEMMI! PÉNZ KELL AZ EMBEREKNEK NEMCSAK ROBOTMUNKA (amelyik még bizonytalan is: ma van, holnap meg nincs)! 1945-ben a zsidók, amikor elbitorolták a hatalmat, 4/5-del csökkentettek MINDEN FIZETÉST. EZT KELL MÁR VÉGRE BEHOZNI! És az sem érdekel, sem engem, sem másokat, hogy ezt hogyan oldja meg a kormány! Az embereknek együtt is kell lenniük a családjukkal, és mégpedig NAPONTA!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!