Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

A tét

2014. május 23. 09:57

A hétvégi a harmadik alkalom, amikor egyszerre lesz teljesen érdektelen és nagyon is fontos az európai parlamenti választás.

2014. május 23. 09:57
Hancz Gábor
Kisalföld

Másrészt mégiscsak többről van szó, mint egy hárommilliós mintán elvégzett közvélemény-kutatásról, amelynek lehetnek következményei. Tíz éve Medgyessy Péternek az EP-vereség volt az utolsó szög a miniszterelnöki koporsójában, 2009-ben pedig az EP-választással vett lendületet a Jobbik, s derült ki fehéren-feketén, hogy a Fidesz egy esztendőre rá akár a kétharmados többséget is megszerezheti.

Most a kormánypárt győzelme nem kétséges, lamentálni legfeljebb azon lehet, hogy a győzteshez húzás jelensége érvényesül-e annyira, hogy megszerzi a voksok több mint felét vagy sem. A lényegesebb dolgok a középmezőnyben és az alsóházban várhatók. Ha a Jobbik népszerűségét nem töri meg nagyon a Kovács-ügy, a párt minden bizonnyal megelőzi az MSZP-t, ebben az esetben pedig a szocialisták újabb kudarca újabb belső bokszmeccsekhez vezethet. Meghatározó lesz az is, hogy Bajnaiék és Gyurcsányék elérik-e az ötszázalékos küszöböt. Ha nem, azt nehéz lesz másként értelmezni, mint hogy áprilisban az MSZP hátán jutottak a Házba – ez akár tartósan átszabhatja a viszonyokat a baloldalon.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Antigoné
2014. május 23. 10:14
Számomra például egyáltalán em lényegi kérdés, hogy az alsóházban melyik párt győzi le a másikat. (MSZP-Jobbik).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!