Kampányhajrá

2014. április 10. 21:47

Jószerivel még ki sem alhattuk rendesen magunkat, már nyakunkon az újabb kampány. A 2018-as választásé.

2014. április 10. 21:47
Kiss László
Magyar Hírlap

Na végre pihenhettünk egy jót. Kellett is már, hosszú volt ez a négy év. Ám jószerivel még ki sem alhattuk rendesen magunkat, már nyakunkon az újabb kampány. A 2018-as választásé. Mert kedden bizony a magyar nép két nagy barátja, Ulrike Lunacek és Rui Tavares Brüsszelben beindult. Be bizony. Hosszú kampányhajrát nyitott.

Karl Pfeifer osztrák újságíró Ausztriából Palesztinába és vissza című könyvének bemutatóján a két jeles európai parlamenti politikus már elkezdett aggódni értük – vagy talán soha be sem fejezte az aggódást. Mindenesetre a zöldpártiak nagy alelnöke, Lunacek asszony a szélsőjobboldal, így a Jobbik veszélyes előretöréséről beszélt. Közleményében pedig egyebek mellett azt tudatta Európa népével, hogy a választási eredmény Magyarországon »sötét, Európa-ellenes nemzeti populizmust« betonoz be, amely már eddig is a sajtószabadság, az igazságszolgáltatás és a jegybank függetlenségének korlátozásával járt. Az pedig, hogy a választásra jogosultak több mint 38 százaléka távol maradt a szavazástól, azt is jelzi, hogy sok magyar úgy érzi, nem tudja a véleményét kifejezésre juttatni a választáson.

A Tavares-jelentés készítő névadója pedig újfent elítélte a magyar demokrácia helyzetét, s Barroso bizottsági elnök egy korábbi beszédét idézte, miszerint »a jogállam megvédése a legnagyobb kihívás, ami az EU előtt áll a következő években«. Egyébként pedig az »általános trend«, a hatalom koncentrációja az, ami a magyar helyzetet megkülönbözteti a többitől.

És nem elég, hogy jobban aggódtak és aggódnak, mint a páciens a fogorvosi váróban, még magyar szárnysegédjük, a közoktatást megreformáló digitálistábla-király Magyar Bálint is ott zokogott velük. A magyar iskolaügy nagy Comeniusa annyiban segítette az attrakciót, hogy elmondta: az Orbán Viktor maffiakormánya által kreált állam parazita, félautokrata és puhán diktatórikus. Az bizony.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
silenceCZ
2014. április 11. 09:24
csak azért, hogy az osztrák Lunacsek asszony ne nézzen hülyének: 1. "...hogy a választásra jogosultak több mint 38 százaléka távol maradt a szavazástól, azt is jelzi, hogy sok magyar úgy érzi, nem tudja a véleményét kifejezésre juttatni a választáson" A 2013-as osztrák választásokon a részvételi arány 65,9% volt, azaz a választók 36,1% nem bízik az osztrák választási rendszerben. 2. "... Lunacek asszony a szélsőjobboldal, így a Jobbik veszélyes előretöréséről beszélt..." A 2013-as osztrák választásokon az FPÖ majdnem a Jobbikkal azonos válsztási programmal a szavazatok 21,4%-át kapta, ami a 183 fős osztrák parlamentben 42 mandátumot jelentett. ( mint tudjuk a Jobbik 20,46%, 23 mandátum )... Lunacsek, szülőhazádhoz mit szólsz?
kjkj945
2014. április 11. 09:10
Ezért kellett volna egybe a kettő!!!!
Eltünt
2014. április 11. 08:47
Környezetemben több emberrel beszéltem,megmondták hogy azért nem szavaztak az mszp bajnai gyf meseházi féle ballibre , mert mindent elvesznek amit Orbánék adtak ,a nyugdijat bérek gyed gyes 20 % levonják ,a rezsicsökkentést elveszik..Nos ugye hogy sokat jelent az embereknek a rezsicsökkentés,,,,ballib habzó szájjal ordította hogy azt a filléreket ,nem fillérekről van szó vannak 100 ezer forintos rezsicsökkentések is elég sok.
Zokni
2014. április 11. 08:16
Bármit is ír itt hülyeségeket az európai fenekedésről a tiszta tekintetű Fitymásokkal szemben, azt a tényt ne feledjük, hogy 2010-ben a magyar állam szinte AZONNAL választási kampányba kezdett. És érdekes módon CSAK a Fidesz-KDNP mellett, és az ellenzékével szemben - na, nem a Jobbikkal szemben... És tette mindezt az EGÉSZ országtól származó adóbevételéből, illetve az EU-s támogatások elsimicskázott részéből. Amely forrásokból persze még a Magyar Hírlapot is fenntartja, és Szerzőt is fizeti. És Szerző nem is feledi...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!