Orbán maga a rendszerváltozás − Mandiner négyévértékelő XIX.

2014. április 04. 17:06

Ami az elmúlt négy évben történt, semmiben se megy szembe a rendszerváltozás hibás folyamataival, sőt kihasználta és tovább erősítette azokat.

2014. április 04. 17:06
Jámbor András
Jámbor András
Mandiner

A választás előtti utolsó héten a Mandiner különböző irányultságú, meghatározó magyar véleményformálókhoz fordult; rövid, tömör válaszokat kérve tőlük egy kérdésre: hogyan értékelik a 2010-2014 közötti ciklust? Válaszaikat a napokban közöljük.


*

Jámbor András: Orbán maga a rendszerváltozás

Orbán Viktor legnagyobb hazugsága, hogy befejezte volna a rendszerváltást. Nem, hogy befejezte, hanem ő maga a rendszerváltozás. Az elmúlt négy év egy időutazási kísérlet volt arra, milyen lett volna a 8. Gyurcsány kormány 8. négy éve. Valami olyan lett volna, mint az elmúlt négy év..

Ami az elmúlt négy évben történt, semmiben se megy szembe a rendszerváltozás hibás folyamataival, sőt kihasználta és tovább erősítette azokat. És amik miatt kétségbeesetten vártuk a szocialisták eltakarodását a kormányrúd mögül 2010-ben, azokat a folyamatokat gyorsította és erősítette meg Orbán. A szegények ma még szegényebbek és többen vannak. Már nem intézményes a korrupció, hanem a korrupció lett az államigazgatás egyik intézménye. A demokratikus értékek nem megerősödtek, hanem kiüresedtek a négy év végére. Politika már nem létezik, csak a kommunikáció. Az ország mindenkori cselekvési lehetőségét, a Navracsics által meghirdetett, nem létező jó kormányzást bármikor feláldozza ez a kormány négy szavazatért cserébe.

Ami rossz volt a rendszerváltás utáni Magyarországon, abból Viktor még rosszabbat csinált, és nagyjából a rendszerváltozás utáni Magyarország utolsó jótéteményét akarja április 6-án Viktor semmivé tenni. Azt, hogy a választópolgárok mindig megbüntetik azt, aki rosszul kormányoz. Ha ez is sikerül neki, akkor tényleg eggyé válik a rendszerváltozással. Ő lehet a rendszerváltozás királya, ha megkoronázni nem is fogják.
 
A szerző a Kettős Mérce bloggere
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hober Marlow
2014. április 05. 08:00
JÁMBOR: van két ellentétesnek is mondható jelentése: a, "jó ember" b, "együgyű, bárgyú" .................... kód: a, JOBB oldal b, BALfasz
marós
2014. április 05. 07:18
Én az itt magukat véleményformálónak aposztrofáló írókat nem tudom másnak tekinteni, mint olyan tudatlan, megtévedt, gondolkodni szinte képtelen, nem tudom miből élő lényeknek, akik rosszindulatból jelesre vizsgáztak. HAJRÁ MAGYAROK ! HAJRÁ MAGYARORSZÁG !
balbako_
2014. április 04. 20:47
Jó, Jámbor ehhez sem ért, nem ide szavaz és kész. Alszunk még kettőt és Jámborostul, mindenestül elmennek a picsába. Az ország meg fejlődhet tovább.
tgyu
2014. április 04. 19:08
Érdekes. Minden mondata egy-egy téves állítás. A szerző mint "meghatározó véleményformáló" bemutatja, miért is tartunk ott, ahol. Miért is szavazták vissza 1994-ben, 2002-ben és 2006-ban a régi motorosainkat. Hát pont az ilyen véleményformálók miatt. Gratulálok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!