Lengyelország
ÉLŐ
Hollandia

Szórakoznak velünk

2014. április 12. 09:39

Negyvenöt év után a világ pénzügyi vérkeringésébe végül úgy kerültünk vissza, hogy a magyar érdekek enyhén szólva sem feltétlenül képesek érvényesülni.

2014. április 12. 09:39
D. Horváth Gábor
MNO

Negyvenöt év után a világ pénzügyi vérkeringésébe végül úgy kerültünk vissza, hogy a magyar érdekek enyhén szólva sem feltétlenül képesek érvényesülni. Ám aki emiatt fölemeli a szavát, azt a neoliberális oldal leszólja, hogy összeesküvés-elméleteket gyárt. Lapunkban azonban folyamatosan ismertetjük azokat az eseteket, amelyek újabb és újabb tanulságul szolgálhatnak arról, hogy szó sincs erről.

Szerdán például az osztrák Erste bankról és a német Lombard lízingről írtuk meg, hogy lakossági hitelügyletekben – miközben figyelmen kívül hagyják a magyar bíróságok ítéleteit – miképp lehetetlenítik el a magyarokat, ma pedig a portugál Banif Plus Bankról, hogy a törvényekkel szemben miként akarja tönkretenni »kedves ügyfelét« gátlástalanul. Csak remélni merjük, hogy a működési engedélyével játszik. Cikkünk mindenesetre a címlapról olvasható.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2014. április 12. 10:01
Itt a lényeg" Mert a piac erre képtelen, hiába hivatkoznak erre még mindig nagyon sokan. A piaci önszabályozás ostobaság, a neoliberális közgazdászok sokszorosan megcáfolt dogmája. A magyarországi bankok túlnyomó többsége ugyanis lenézi ügyfeleit (a piacot). Úgy bánik velük, mint a kapcaronggyal, csak addig kedvesek számára, amíg megtakarításaikat helyezik el betétként náluk. Ha pénzügyi nehézségeik támadnak, akkor viszont ott hagyják-hagynák őket az út szélén. A pénzügyi intézmények felügyeletét ellátó Magyar Nemzeti Bank az elmúlt hetekben bizonyította be és osztott ki érte óriási büntetéseket, hogy a tranzakciós díjakat a bankok az ügyfelekre hárították, pedig ezt jogszabály tiltotta."
Box Hill
2014. április 12. 10:00
Ja, tetszettek volna a liberálisokat nem a hatalom közelébe engedni. Magyarország ugyanis teljesen államosított alapokon indult újra a kapitalizmusba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!