Az emlékezet törlése?

2014. február 12. 07:58

Nagyon sajnálom, hogy a Boross Péter vezette Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság szerint Garami Ernő nem a nemzet halottja.

2014. február 12. 07:58
Szanyi Tibor
Szanyi Tibor
Népszava

„Garami öröksége egy európai nemzet öröksége. Olyan nemzeté, amely nem befelé fordul, nem diktatúrák irányába fordul, hanem a humanizmus és progresszió sok évszázados hagyományának irányába. Nagyon sajnálom, hogy a Boross Péter vezette Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság szerint Garami Ernő nem a nemzet halottja. Én szeretnék bízni abban, hogy ez a döntés nem végleges döntés. Szeretnék hinni abban, hogy a Bizottság tagjai tudnak és akarnak is újragondolni, vitatni egy oly sokunk által rossznak gondolt döntést. Kérem tehát Boross Pétert ezúton is, hogy vegyék újra napirendre Garami Ernő sírjának védetté nyilvánítását. Miattam akár még fricskázhat is, hogy nesztek mai baloldaliak, ilyen egy igazi szociáldemokrata! Tegyék félre ilyen-olyan előítéleteiket és adják meg a tiszteletet Garami Ernőnek! Ő nem csak a mi halottunk, ő tényleg egy demokratikus nemzet halottja.

Végezetül annyit, hogy ez az ügy fontos üzenettel bír. Nem silányíthatjuk eleinket porosodó folyosói képekké. Ápolni kell azt a szellemi örökséget, amelyet ezek az emberek ránk hagytak. Eleink természetesen nem voltak tévedhetetlenek, miként mi sem vagyunk azok, azonban munkásságuk egésze igenis példaértékű számunkra. Igazi, elkötelezett szociáldemokratákra van szükség ebben az országban, akik tudnak és akarnak is küzdeni egy demokratikus, minden állampolgárának jólétet biztosító országért. Mert hamarosan vége lesz a mostani világnak és egy új köztársaságban rendkívül nagy szükség lesz rájuk is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Orbán Viktor takarodj!!!!
2014. február 12. 11:47
http://www.atv.hu/belfold/20140212-alcivil-fideszes-talpnyalok-nekimegy-a-cof-nek-az-mszp/hirkereso
Brigadéros
2014. február 12. 11:12
"Nagyon sajnálom, hogy a Boross Péter vezette Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság szerint Garami Ernő nem a nemzet halottja." ...mondja ezt a nemzet egyik agyhalottja... :)
pacal
2014. február 12. 10:25
Szanyi Tibor: Az emlékezet törlése? Tibi, már szerdán a hétvégét tervezgeted? Megint buddhára iszod magad?
tango47
2014. február 12. 10:18
Ezt tuti, hogy nem a kapitány írta: ha egy írásban nincs anyázás az nem lehet originális Szanyi mű!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!