Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Tarthatatlan kurzus

2014. február 03. 20:38

Pótcselekvésben, verbális vágtákban a magyar kormány valóban jobban teljesít, de a valóságot ez sem változtatja meg.

2014. február 03. 20:38
Sidó H. Zoltán
Új Szó

„Rogán Antal fideszes csúcsvezér nemes egyszerűséggel a forint zuhanórepülését szokásos januári fejleményként állította be, ám szerény véleményünk szerint januárban a hideg és a fagy a szokványos, nem az árfolyamgyengülés. Ha a mostani, 310 és 315 forint/euró közötti kurzuson tartósan beragad a forint, az a devizahitelesek milliós seregét vérezteti ki, s az akár az áprilisi parlamenti választások eredményét is befolyásolhatja. Hiszen a polgárok a magas benzinár, a meglóduló infláció és a nagyobb törlesztőrészlet képében heteken belül megérzik a gyenge pénz negatív hatását.

Akkor jöhetnek a cirádás szófolyamok a nemzetközi spekulánsokról, esetleg indíthatnak Békemenetet a brókerek, a bankárok ellen. Pótcselekvésben, verbális vágtákban a magyar kormányvalóban jobban teljesít, de a valóságot ez sem változtatja meg.

Vajon miért Magyarország szenved mindig egy-egy pénzügyi szélviharban? Valószínűleg a gazdasághoz értők nem az egyszeri statisztikajavító trükköknek hisznek, nem a kierőltetett rezsicsökkentéssel lenyomott inflációt, a növekedést megfojtó, brutális ágazati adókkal leszorított államháztartási hiányt, az éhbérrel járó erőltetett közmunkaprogramokkal felturbózott foglalkoztatási adatokat tekintik mérvadónak. Ehelyett azt látják, hogy a magyar gazdaság most is legfeljebb ha a 2006-os szinten teljesít, a reálbérek máig nem érték el a 2008-as vásárlóerőt, leálltak a beruházások, az államadósság az elvett 3000 milliárd forintos magán-nyugdíjpénztári megtakarítás ellenére sem csökken, csak a magas jegybanki kamat miatt vették a magyar állampapírokat. De napjainkban már az utóbbi sem igaz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
viktóriaa
2014. február 04. 08:30
sidó-zsidó...fröcsögj nyugodtan ez a dolgod , ezért nincs hazád..és nem is lesz ...mind addig ameddig minden "sidó -sidónak lesz egy sidó sidaja. " ha fejre álltok ballib-komcsi népség akkor is a fideszt tesszük ujabb 4 évre....és nektek KUSS LESZ"....keményen KUSS......
Necoure Yamakee
2014. február 04. 07:46
Ennél az ujszovánál dolgozik magyar, vagy csak ilyen sidók?
Julismama2
2014. február 04. 05:46
http://mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/simon-gabor-szazmillioi-1209015
1234
2014. február 03. 22:29
Az újszósz megint beállt a forint hisztibe, mintha szigeti globálklubbja shortolásba fektettné sz összes ejrópai prozsekten elsikkasztott pénzt. Ez az idióta Sidó meg vagy hülye, vagy végtelenül gennyes seggenyaló. Benes nem érdekli őket, inkább a magyar gazdaság mostani lassú felemelkedését szeretné megint a sötét túlértékelt forintos, duplavalutás, külföldi terméket fogyasztó pusztulásba lökni. Nem értem, hogy nem sül le a bőr a képéről erre a sok idióta korlátolt hazugságra amit azonnal benyomnak ha a végre olcsó forint miatt is versenyképes Magyarország.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!