Tankönyvpiactól a kényszerszállításig: szükségállapot bejelentve

2014. február 27. 09:36

Nem baj, ha a rendőrök gyakorlatoznak egy kicsit. A rezsiforradalom végső győzelme után, a kenyerek kiszállítását is meg kell majd oldaniuk valahogy.

2014. február 27. 09:36
Gomperz Tamás
hvg.hu

„»A rendőrkapitányok azt a feladatot kapták, hogy április végéig keressék fel az illetékességi területükön lévő iskolákat, tudják meg azt, hogy a jövő tanévben mennyi diákja lesz az oktatási intézménynek, hogy a tankönyvek tárolására kijelölt helyiség miként közelíthető meg 7,5 tonnás tehergépkocsival, és mi az az időpont, amikorra a tankönyvek átadása-átvétele tervezhető. A tankönyvek iskolákhoz való eljuttatása nyilván nem rendőri feladat, ezért a levélben hangsúlyozták, mindez Pintér Sándor belügyminiszter döntése alapján történik és célja, hogy az oktatási intézmények tankönyvellátása időre megtörténjen.«

Fogaljuk össze: 1. volt egy működő tankönyvellátó rendszer, 2. a Fidesz államosította, 3. a tankönyvellátás összeomlott, 4. lassan a hadsereget kell bevetni arra a feladatra, amit a piac gond nélkül megoldott éveken keresztül, 5. a házelnök büszke a jó munkára.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lacipaci
2014. február 27. 18:54
Hogy ez mekkora patkány. Az eddigi "terjesztők" + megélhetési "tankönyvírók" érdekeit védené az hagyján, de ilyen bután...
Wagner Hopkins
2014. február 27. 12:47
Ezek a szarok feszt kivetitenek.
BőröndÖdön
2014. február 27. 11:30
Orbanisztán egy ilyen vicces hely...
puszika
2014. február 27. 10:36
Tudod Gomperz,ti már odáig jutottatok,hogy nincs egyetlen olyan érvetek ami tételesen ne lenne cáfolható. Ime: "volt egy működő tankönyvellátó rendszer".De azt már nem mered hozzátenni, hogy "jól".Meg azt sem,hogy iszonyú pénzeket fizettet ki az állam,a néhány iskoában használt könyvekért/a la Magyar Bálint/.A szülőket már nem is említem.A nagy üzletre sokan rákattantak,főleg a liberósok,mert megsugták nekik. Ezért kellett államosítani! Rosszul tudod,a tankönyvellátás nem omlott össze,viszont kissebb költséggel volt megvalósitható.Volt is sivalkodás. Az új rendszer indulása sehol sem zökkenőmentes,de messze nem olyan volt mint ahogy azt ti beállítjátok. És egyáltalán miért baj az ha a kezdeti időkben segítséget kapnak?Az emlékezeted tudatosan kihagy,a piac soha nem oldotta meg zökkenőmentesen a tankönyvellátás gondjait.Ezt te is tudod,akkor miért hazudsz Tomi.A régi /piaci/rendszerben is voltak hiányzó tankönyvek,nem is kevés,csak akkor kussoltál! Igy teljes az írásod !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!