Lenyúlták az Összefogást!

2014. január 27. 15:41

Mi Önökhöz képest kicsi, de becsületes párt vagyunk. Nem kívánunk idegen tollakkal és nevekkel ékeskedni, nagyon zavar és hazánk jövőjére nézve megrémít, hogy Önök erőfölényüket kihasználva egyszerűen átlépnek egy olyan párton mint a mienk.

2014. január 27. 15:41
Szepessy Zsolt
Összefogás Párt

„Tisztelt Mesterházy Attila, Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc, Fodor Gábor és Szabó Tímea elnök Urak és elnök Asszony!

Az elmúlt tíz évben nagy érdeklődéssel figyelem, tanulmányozom a hazai belpolitikát, amelynek korábban polgármesterként és most az Összefogás Párt elnökeként részese és alapítója vagyok.

Az Összefogás Párt már hosszú ideje megkezdte felkészülését a 2014-es parlamenti választásokra. Mind a 106 egyéni választó körzetben van kiváló felkészült képviselő jelöltünk, akik már nagyon sokat dolgoztak idáig is és még keményebben készülnek arra, hogy folytassák a hazájukért végzett munkát a Parlamentben is. Képviselőjelöltjeinkkel, támogatóinkkal együtt megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy Önök szövetségüknek és a választási kampányuknak a mi nevünket, az Összefogás nevet adták.

Az Összefogás Párt elnökeként a leghatározottabban tiltakozom nevünk lenyúlása ellen, nyomatékosan felszólítom Önöket, hogy válasszanak szövetségüknek és kampányuknak más nevet! Pártnevünk törvénytelen használatával megtévesztik a választóinkat és összemosnak minket Önökkel, pedig mi nagyon mások vagyunk. Elrabolták nevünket és ezen bűnös úton szerzett név kampányban történő használatával könnyen megtéveszthetik azokat, akik ránk akarnak szavazni és mi így szavazatokat veszíthetünk. Önök ezzel jogtalanul szavazatokhoz juthatnak, ezzel veszélyeztetve parlamentbe jutásunkat. Nevünk lenyúlásával máris nagy bajt okoztak, ugyanis képviselő jelöltjeink sorra számolnak be arról, hogy választói körzetükben, családjukban, baráti körükben megszólják, számon kérik őket, mert azt hiszik, hogy lepaktáltunk a baloldallal.

Politikailag elkerültem mind a jobb oldalt, mind a bal oldalt, mert álláspontom szerint ezek az ideológiák elavultak és veszélyesek. Veszélyesek, mert szembe állítják egymással a magyar embereket. Tudom, az »oszd meg és uralkodj«, régi bevált recept a politika boszorkánykonyhájában, de ez nem jelent fejlődési lehetőséget a hazánkban élő emberek széles tömegeinek számára. Én az összefogás közösség formáló jótékony erejében, értékében hiszek és szörnyülködve nézem a Magyarországon elképesztő méreteket öltő széthúzást, és az ezzel járó gyűlölködést.

Ennek ellensúlyozása, megállítása érdekében hoztam létre 2009–ben Monok polgármestereként az Összefogás Pártot. Pártom nevéül azt az egyetlen nevet választottam, ami önmagában kifejezi, hogy mi az egyetlen út, mi az egyetlen lehetőség, amin Magyarországnak és a magyar embereknek el kell indulniuk, hogy szeretett Hazánkat egy boldogabb jövőbe vezessék.

Polgármesterként hozott döntéseim (szociális kártya, segély helyett munka, Szoboszlai Barna bácsi áramos ügye) heves társadalmi, politikai vitákat váltottak ki, mára viszont kiderült, hogy mindenben igazam volt. A régi parlamenti pártok is átvették javaslataimat. Ami kicsiben kezdődött, az mára nagyban, országos szinten is működik.

Mi Önökhöz képest kicsi, de becsületes párt vagyunk. Nem kívánunk idegen tollakkal és nevekkel ékeskedni, nagyon zavar és hazánk jövőjére nézve megrémít, hogy Önök erőfölényüket kihasználva egyszerűen átlépnek egy olyan párton mint a mienk. Figyelmen kívül hagyják, hogy mögöttünk is magyar választók és támogatók állnak, akiket sért az Önök arcátlan, törtető, hataloméhes stílusa. Ha kormányra készülve ezt merik tenni, el sem merem képzelni, hogy esetleg hatalomra kerülésük után mit fognak tenni a kisebbekkel, gyengébbekkel szemben.

Önök, akik jól ismerik Magyarország belső politikai szerkezetét nyilvánvalóan tudatában voltak annak, hogy létezik és aktívan működik egy Összefogás elnevezésű párt annál is inkább, mert pont Önök jelentettek fel minket a Helyi Választási Bizottságnál, amikor a választási csalások miatt és ellen Baján demonstráltunk és nemzeti gulyást főztünk.

Akkor az volt az indokuk, hogy az Összefogás Párt neve és a választásokon induló Összefogás Bajáért jelölő szervezet neve összekeverhető, pedig az Összefogás Párt akkor nem indult a választásokon, így szavazatot sem tudott Önöktől elvinni. Egyértelműen és bizonyítékokkal alátámasztottan megállapítható, hogy Önök tökéletesen tudatában voltak annak, hogy már egy régóta bejegyzett és működő politikai szervezet nevét orozzák el.

Elég lett volna egy pillantás az internetre, hiszen a közösségi oldalakon és az interneten (pl. az www.osszefogaspart.hu oldalon) régóta jelen vagyunk.

Biztosan kijelenthetem, hogy szavazóink nem Önökre kívánnak szavazni, ezért ne tévesszék meg őket szándékosan a mi nevünk használatával. Legyenek sportszerűek, és ne így akarjanak szavazatokhoz jutni! Amennyiben nem állnak el nevünk jogosulatlan használatától, akkor minden rendelkezésre álló hazai és nemzetközi jogi lehetőséget ki fogunk használni Önökkel szemben. Ezen lépésekkel párhuzamosan tüntetéseket, demonstrációkat fogunk tartani az Önök irodái előtt és rendezvényeiken.

Én erősen bízom abban, hogy Önök tévedésüket bölcsen belátják, nyilvánosan megkövetnek minket és választóinkat, választanak maguknak másik nevet. Ebben az esetben elállunk minden Önökkel szemben tervezett intézkedéstől és demokratához méltóan sikeres választást fogunk kívánni Önöknek.

Záró gondolatként, kérem, ne feledjék, hogy a választásokon nem a pártoknak, hanem a Hazánkat alkotó magyar embereknek kell nyerniük!

Gyors intézkedésükben bízva!

Budapest, 2014. január 27.

 

Tisztelettel:
Szepessy Zsolt
Összefogás Párt elnöke”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2014. január 28. 01:16
Ez jó:) először Itt az idő.. most meg ez :)
morocz81
2014. január 28. 00:32
"Ami kicsiben kezdődött, az mára nagyban, országos szinten is működik." Valóban így történt. Elég baj ez nekünk. A korábbi törvényes rendnek és persze az alapvető etikai normáknak is ellentmondó szegényellenes politika alapkövét a monoki polgármester rakta le (meg még néhány helyi kiskirály rajta kívül). Szégyen, hogy az országos politika prominensei ezt "mintának" tekintették 2008-tól napjainkig, legyen szó "szocialistákról" vagy "keresztény nemzetiekről"...
Zernebock
2014. január 27. 21:46
A faszinak igaza van.
kjkj945
2014. január 27. 20:35
Ezek csak lenyúlni tudnak: http://mandiner.hu/cikk/20131119_az_igazi_egyutt_2014_is_indulna_a_jovo_evi_valasztason együtt 2014 most meg az összefogás! Mi lesz áprilisig??????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!