Asztaltámasznak jó

2013. december 18. 10:15

A jó tanárokat segíti majd az internet, a tankönyv meg jó lesz alátámasztani, ha billeg a tanári asztal.

2013. december 18. 10:15
Kelen Károly
NOL

„A közoktatás központosítását és a tankönyvkiadás államosítását az a Hoffmann Rózsa hajtja végre, aki annak idején egy angyalföldi (!) gimnázium nyolcosztályossá alakításával – a hozzá tartozó tanmenetekkel és tankönyvekkel – az elsők között bontotta meg a régi rendszert. Mintha a miniszterelnök azért választotta volna őt a mostani feladatra, mert a kommunizmus nagykönyvében úgy olvasta, a frissen új hitre térők a legkönyörtelenebbek annak lerombolásában, amelyet maguk építettek.

S hogy miért ne készíttethetne az állam jó könyveket azok helyébe, amelyeket majd – ha ténylegesen nem is, de – máglyán tüzelnek el? Aki figyelte a debreceni polgármester tanévnyitóját, amelyben visszavágott egykori oktatóinak, amiért annak idején nem ismerték fel benne a jövő emberét, tudja: nem szabad, kreatív, gondolkodó tanárokat és diákokat akar, hanem olyanokat, akik teljesítik a parancsot.

Mindegy, a jó tanárokat segíti majd az internet, a tankönyv meg jó lesz alátámasztani, ha billeg a tanári asztal.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2013. december 18. 14:29
Károly bá' magát sem ártana alátámasztani. Erősen billeg, szédül. Ha nincs a közelben más, megteszi egy tankönyv vagy a számítógép doboza. Legalább használja valamire.
imres
2013. december 18. 12:14
"Mindegy, a jó tanárokat segíti majd az internet, a tankönyv meg jó lesz alátámasztani, ha billeg a tanári asztal." Kelen elvtárs! Az interneten fellelhető tartalom sok minden helyettesít. Néha még tankönyvet is. De addig még sok víz lefolyik a Dunán, ameddig minden tankönyv kiváltásra kerül, amíg minden nebuló tudja (helyén) kezelni az internet adta lehetőségeket, amíg minden háztartásban lesz internet-elérés. Soroljam még a gátakat, vagy elég egyelőre ennyi?
tóth mária
2013. december 18. 11:30
Kelen is nagyszerű lenne támasztéknak, másra úgy sem jó!
Senye Péter
2013. december 18. 11:20
Ismereteink kiegészítésére jó az internet, de nem helyettesíti ismereteink alapjait adó tankönyvet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!